Home Made, Out of office

Wij plukken onze aardbeien zelf. En jullie kunnen dit ook doen!

zelfpluk boederij De Herenthoeve

Ja wij hebben geluk! Oma en opa Boe hebben een boerderij. Ik bedacht mij net dat ik hierover nog nooit schreef en dat ik dat nu toch eens dringend moest gaan doen. Want eerlijk, mijn kinderen vinden het er heerlijk. Bij oma en opa kunnen ze ravotten, in de tractor zitten, kippen eten geven, op gekke fietsen rijden, helpen met planten en nu vooral ook verse aardbeien plukken. Want inderdaad, oma teelt lekkere aardbeien en wij mogen dan altijd als eerste proeven. Heerlijk toch!

 

Zelfpluk

Wie aan zomer denkt, denkt aan aardbeien. Dat hoort erbij. Wie zin heeft in verse aardbeien gaat naar de winkel (of stuurt er haar man om), koopt een bakje of 3 en eet die dan op… Spannend hé? Ik dacht het niet. Wij plukken ze liever zelf. En dan vooral de kinderen natuurlijk. En bij oma mag dat, want oma heeft een zelfpluk boerderij! Zo ver je kijken kan zie je aardbeien, die heerlijke zoete geur doet je al verlangen naar het ijsje straks en (echt waar) ze smaken zoveel beter dan de exemplaren die je in de winkel koopt.

zelfpluk boederij De Herenthoeve

Tijdens het plukken geef ik mijn kinderen elk een bakje en dan mogen ze zelf hun aardbeitjes kiezen. Ondertussen leren ze het verschil tussen rijpe en onrijpe vruchten en hoe ze voorzichtig moeten zijn om de vruchtjes niet te kwetsen (lees ook: om geen vlekken op hun kleren te maken ;-)), maar vooral dat aardbeien niet zomaar in de winkel terechtkomen. Er gaat veel werk aan vooraf en dat weten mijn kinderen nu ondertussen. En ik heb ook al ondervonden dat kinderen vlugger proeven van fruit of groenten die ze zelf hebben geoogst. Moedertruukjes noem ik dat.

In mei en juni staan de aardbeien hier dan ook heel vaak in de koelkast om allerlei lekkere toetjes mee te maken. Dat kan variëren van milkshake tot cheesecake. Ik deel hier binnenkort eens een super lekkere zomerse aardbeientaart. Hou zeker de blog in de gaten.

Ja, voor jullie ook!

Nee, wij hebben niet het alleenrecht op al die lekkere vruchten. Dat zouden we echt niet alleen aankunnen. Het is voor iedereen! Hebben jullie ook zin om te plukken? Goed nieuws, want tot en met de derde week van juni zet oma de serres open voor iedereen.  Zowel in de week als in het weekend kunnen er bakjes gevuld worden. Er is geen reservatie nodig en alle info over de werkwijze kun je ter plaatse bekomen. Het is een fijne activiteit die kinderen geweldig vinden en waar wij als ouders blij van worden!

 

Niet alleen aardbeien…

En ik mag van oma ook nog dit nieuwtje op jullie loslaten… vanaf juli kunnen ook de eerste bloemen worden geplukt. Wie zichzelf of iemand anders eens in de bloemetjes wil zetten, kan hier zijn boeketje samenstellen met verschillende soorten bloemen. Nieuwsgierig naar die soorten die je zal kunnen plukken? Dan licht ik nu al een tipje van de sluier op… wat dacht je van cosmos, zinnia, dahlia, goudsbloem en mijn all time favourite: de zonnebloem! Ik kijk nu al uit naar het mooie zomerse boeketje op mijn tafel.

 

Laat zeker eens weten of jullie gaan plukken en dan zien we elkaar misschien daar ergens tussen de aardbeien of de bloemen 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

De Herenthoeve, Heirentstraat 1, 8760 Meulebeke

Zelfpluk aardbeien: elke dag vanaf mei tem 3e week juni, 1 eur per bakje of 0,75 eur vanaf 8 bakjes

Zelfpluk bloemen: vanaf begin juli. Meer info volgt nog.

Ook zaalverhuur voor al uw feesten of een zakelijke meeting.

Meer info op facebookpagina “De Herenthoeve