Out of office

Reis de zomer tegemoet met Elise (#4)

de zomer tegemoet met Elise

Halfweg januari startten we hier met een nieuwe reeks . Een zomerreeks rond reizen en we waren pas januari begot. Maar hebben we niet allemaal nu al een beetje nood aan zon en vakantie? De krokusvakantie staat wel voor de deur, maar ik vrees dat 25 graden dan wat te hoog gegrepen zal zijn. Terwijl half België griep heeft of op zijn minst een snotneus, hoop ik met deze reeks vol zon, vitamine D en gezonde zeelucht het genezingsproces wat te bevorderen. We geven er deze week weer een lap op en stappen samen met Elise het vliegtuig op, op zoek naar warmere oorden. Fasten your seatbelts.

In deze reeks gaan we het hebben over onze favoriete bestemmingen, droomreizen, vakantiegewoontes en reistips. En ondertussen hoop ik dat we elkaar kunnen inspireren met alle ervaringen of misschien vinden we hier wel DE bestemming voor deze of volgende zomer.

 

Elise

Elise volg ik al een tijdje op instagram en later bleek ze hier gewoon om de hoek te wonen. Maar IRL hebben we elkaar nog nooit ontmoet.  Ze is dus net als ik West-Vlaamse en als ik zo haar lijstje lees, dan blijken we nog heel wat meer gemeen te hebben. Een man met een moto-passie bijvoorbeeld.

Als je nieuwsgierig bent naar meer van Elise en haar gezi, neem dan eens een kijkje op haar Instagramfeed @elise.en.achille en ontdek hun mooie interieur (check die speelkamer!) en de vele avonturen van hun schattige zoontje.

Zelf zegt ze: “Ik ben Elise, leerkracht en woon samen met mijn vriend in een gezellig huisje ‘op den buiten’. Samen hebben we een zoon van 3,5 jaar: Achille.”.

 

Reizen is voor mij de ultieme onstpanning. Thuis zie je altijd wel iets van werk liggen: was, er moet eten gemaakt worden … Op reis moet echt niks.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn 3 favoriete reizen van afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een onvergetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

 

Turkije- Citytrip Istanbul

In 2013 ging ik met 4 collega’s voor 4 dagen naar Istanbul. We hebben een onvergetelijke trip gehad. Istanbul biedt de ideale combinatie van cultuur, leuke winkels én superlekker eten. Ondertussen zijn die 4 collega’s zo veel meer geworden dan gewoon collega’s. Sindsdien doen we ieder jaar een klein tripje met z’n allen.

Srprs.me

Vorig jaar besloten mijn man en ik voor het eerst weer eens een reisje te maken zonder Achille. We boekten een citytrip via srprs.me. Je weet dan zelf niet waar je heen gaat, tot je in de luchthaven aankomt. Wel krijg je het weerbericht van je geheime locatie door, zodat je weet welke kledij je moet meenemen. Op Zaventem kwamen we te weten dat we naar Madrid gingen. Echt een top stad. Ook het hotel was door het team van srprs.me goed gekozen: een hip hotel, midden in het centrum met rooftopbar en zwembad. Ik kan deze formule echt alleen maar aanraden!

Spanje – Benidorm

Mijn ouders wilden dolgraag eens met Achille op reis. Vorig jaar vlogen we in de Paasvakantie met z’n allen naar Benidorm. Nu niet meteen een bestemming die ik zelf zou kiezen, maar we hebben er zo’n heerlijke vakantie gehad. Alle clichés over Benidorm zijn waar: het loopt er vol met oudjes, de meeste gebouwen zijn er spuuglelijk … maar in de paasvakantie heb je er wel al heerlijke temperaturen. Het oud gedeelte van Benidorm is bovendien best mooi en de steden in de buurt ook. Het was vooral heel fijn om met de ganse familie te genieten van de zon na zo’n koude winterperiode. Achille heeft ook enorm genoten van de aandacht die hij kreeg van zijn omi en opi.

 

Dit jaar wordt het…

Dit jaar gaan we met de auto naar Toscane. We verblijven in een B&B die uitgebaat wordt door Belgen. Siena, Firenze en Luca stonden al eventjes bij de steden die ik écht graag es wou bezoeken. Die kunnen we vanuit onze B&B nu allemaal doen. Mijn man is bovendien een grote fan van Valentino Rossi, ook het dorpje waar hij woont staat op ons programma. In het doorgaan maken we een tussenstop in Zwitserland. We zijn er beiden nog nooit geweest en vonden het dus ideaal om daar één dagje halt te houden. Misschien stoppen we ook nog ergens in de terugweg, maar dat zijn we nog niet zeker.

 

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien, nooit. Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

 

New York

Ik heb sowieso een zwak voor citytrips en daarvan staat New York absoluut op de eerste plaats. Het lijkt me zo’n indrukwekkende stad en zo anders dan alles wat ik voorheen al heb bezocht.

Cuba

Ik hou van foto’s maken. Cuba lijkt mij een enorm fotogeniek land. Al die oude auto’s, kleurige huizen, mooie stranden… Ik zou me daar kunnen uitleven.

Santorini

Ik verkende al heel wat Griekse eilanden (Kreta, Cyprus, Kos, Corfu, Zakynthos, Rhodos …) maar Santorini lijkt me toch nog helemaal anders. Ik droom ervan om in zo’n wit hotelletje met infinity pool en waanzinnig uitzicht te overnachten.

 

Onze reisgewoontes in sneltempo

 Hoe gaan wij op reis? Niet iedereen reist op dezelfde manier en dat maakt het net uniek. Kort en bondig. Wat kies ik?

Auto of vliegtuig?

Hoewel we dit jaar met de auto op reis gaan, vind ik een vliegtuigreis eigenlijk veel handiger.

Strand of cultuur?

Een combinatie van de twee. Een dagje strand afgewisseld met een bezoek aan een mooie stad is voor mij ideaal.

Voeten onder tafel of zelf potje koken?

Absoluut voeten onder tafel. Ik hou sowieso al niet van koken en vind het gewoon erg vervelend als ik op reis moet nadenken over boodschappen doen enz. De kans dat ik dan iets vergeet is ook heel reeël.

Wijn of cocktail?

Tegen een zoete cocktail zeg ik nooit neen.

Sport of boek?

Boek! Ik ben echt niet sportief.

Fototoestel of kaart in de hand?

Fototoestel. Soms zelfs tot ergernis van mijn man … maar ik kan het niet helpen. Het is sterker of mezelf. Ik kijk ook vaak nog terug naar die foto’s en kan daar enorm van genieten.

Zeker zon of onzekere zon?

Ik hou van een zonnige bestemming. Hoe warmer hoe beter. Ik hou ervan om op een terrasje mensen te kijken.

Streekgerechten of potje Vlaams

Streekgerechten. Ik vind dat één van de leukste dingen aan reizen: andere geuren en andere smaken leren kennen. Daarom waarschijnlijk ook dat Istanbul me zo bijgebleven is.

Avontuur of planning?

Ik ben best wel een planner. Ik zoek vooraf op wat de moeite is in de omgeving, waar je leuke restaurantjes vindt, waar je goed kan shoppen. Ons surpise-tripje via srprs.me heeft me wel getoond dat je zonder al te veel te plannen ook leuke plekjes ontdekt.

Wi-Fi of juist ni?

Ik probeer er niet in te overdrijven, maar ik check toch af en toe wel eens Instagram en Facebook. Voor mij is dat ontspanning.

Mijn ultieme vakantietip

Maak veel foto’s! Ik kan er zo van genieten om die later terug te bekijken.

 

Gaan jullie ook mee op reis?

Ook zin om net als Elise mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet? Stuur mij dan een mailtje naar info@zegmaarbabs.be en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of denkt van niet, ik help je wel. Je hoeft absoluut geen blogger zijn, iedereen mag hier aan deelnemen. Niet verlegen zijn, je krijgt van mij zeker een mailtje terug!

 

Lees hier de vorige delen van de reeks.

 

En laat de zon nu maar komen,

 

Elise en Babs

Liefs zeg.maar.Babs