Out of office

Reis de zomer tegemoet met Joni (#3)

reis de zomer tegemoet met Joni

Halfweg januari startten we hier met een nieuwe reeks . Een zomerreeks rond reizen en we waren pas januari begot. Maar hebben we niet allemaal een beetje nood aan zon en vakantie? Ja,ja ik weet het de kerstvakantie is pas voorbij… maar zeg nu zelf, we kunnen allemaal wel een beetje rust gebruiken om van die feestdagen te bekomen. En nu de snotvallingen, griepjes en katers na nieuwjaarsrecepties het land teisteren wil ik jullie gezelschap houden met een warme reeks. Een reeks vol zon, vitamine D en gezonde zeelucht. We geven er deze week weer een lap op en stappen samen met joni het vliegtuig op, op zoek naar warmere oorden. Fasten your seatbelts.

 

In deze reeks gaan we het hebben over onze favoriete bestemmingen, droomreizen, vakantiegewoontes en reistips. En ondertussen hoop ik dat we elkaar kunnen inspireren met alle ervaringen of misschien vinden we hier wel DE bestemming voor deze of volgende zomer.

 

Joni

Joni is blogster en schrijft haar verhaal op de blog hoofdstuk drie. Ze noemt zichzelf, net als ik, een emotrut en lijstjesmens en dat moet de reden zijn waarom we elkaar online wat beginnen volgen zijn. Ze is mama van een schattig meisje, vertoeft vaak online en zit sinds kort weer op de schoolbanken. Binnenkort heeft deze dame haar diploma grafische vormgeving op zak en daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben. En voor wie graag eens meekijkt door de lens van haar fototoestel, dan volg je toch gewoon @joni_vl3 op instagram!

Zelf zegt ze: “Ik ben Joni een zogenaamd  ‘boereke van Heist-op-den-Berg’ en een stil water met diepe grond. Dat kan je vertalen als: ik ben een vrij rustig persoon, maar wanneer ik met iemand overeenkom/mij goed voel zou ge wel eens kunnen verschieten. Samen met mijn lief sinds 9 jaar, samen hebben wij een dochtertje van 4.5. Oh, en sinds mijn tienerjaren ben ik diabeet, maar dat ziet ge er niet aan 😉 “

 

Even weg van dagdagelijkse beslommeringen. Een soort van afstand nemen en vooral: ontspanning!

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn 3 favoriete reizen van afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een onvergetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

 

Egypte – Port Ghalib

De eerste reis met ons twee. We boekten toen we amper 3 maanden samen waren, om nog eens een half jaar later pas te vertrekken. We waren op zoek naar rust (in de erg letterlijke zin) en vonden die in het prachtige Marina Lodge (duikers)hotel. Gedurende die reis deden we een tweedaagse uitstap met boot, gingen dolfijnen spotten en snorkelen in de Rode Zee De overnachting op de boot was OP het dek – onder een prachtige sterrenhemel.

Turkije – Torba nabij Bodrum

In 2008 trok ik hier een eerste keer naartoe, samen met mijn bff en mijn mama. Het Kervansaray hotel ligt in een prachtige privébaai (that view!) en met een dolmus sta je binnen de 20 minuten in Bodrum centrum. We bezochten het hotel nog enkele keren in de loop der jaren en in 2015 was het eveneens de eerste vliegtuig- en vakantie-ervaring van de dochter (toen 2 jaar oud). Dat was de laatste keer dat we er waren. Ondertussen zou het er maar triest gesteld zijn door een nieuw management etc… Zo jammer.

Turkije – Gümüldur nabij Kusadasi

Weer Turkije, maar ik kon moeilijk kiezen dus ik haal er de meest gedenkwaardige uit. Een reis met 2 vriendinnen, tijdens ons laatste jaar hogeschool. Ik had zelf gedurende een jaar of tien niet meer gevlogen of was niet meer ‘ver’ in het buitenland geweest. We verbleven in Club Yali, deden van hele dagen bakken in de zon en ’s avonds huiscocktails drinken en dansen. As it should be, wanneer je 20 bent 😉 Oh, en we zaten op een banaan.

 

Dit jaar wordt het…

Er is nog niets beslist. Vorig jaar trokken we naar de Costa Brava, er is kans dat dat opnieuw gebeurd (onder het motto ‘goedkoop en zongegarandeerd’). We zoeken het allemaal nog wat uit. Tips zijn welkom!

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien, nooit. Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

 

Canada

There’s something about Canada.. Misschien heeft het te maken met mijn papa’s ijshockeyverleden, met het leren kennen van enkele Canadezen – toen en nu – en met het feit dat het zo’n aangename mensen zijn die niks dan goeds te vertellen hebben over hun land. Ik zou opteren voor Oost-Canada en steden als Quebec en Montreal bezoeken, en uiteraard de Niagara Falls. En een NHL match meepikken, uiteraard!

Bali

Het type droombestemming op mijn lijstje. Prachtige stranden en lekker eten, ja! Al denk ik dat het er de laatste jaren wel erg toeristisch geworden is. Maar toch..

Italië

Nog nooit bezocht, en ik wil er nog veel van zien. Het Gardameer, Sardinië,… En ook weer: lekker eten, haha!  

Onze reisgewoontes in sneltempo

Hoe gaan wij op reis? Niet iedereen reist op dezelfde manier en dat maakt het net uniek. Kort en bondig. Wat kies ik?

 

Auto of vliegtuig?

Vliegtuig. Wij zijn geen goede langdurige-auto-rijders (vallen beiden in slaap) en het vliegtuig hoort er een beetje bij. In mijn hoofd.

Strand of cultuur?

Niet dat ik niets wil zien van waar ik verblijf want dat wil ik graag, maar ik verblijf liever aan het strand dan in een (groot)stad.  

Voeten onder tafel of zelf potje koken?

Voeten onder tafel en langs’t buffet passeren.

Wijn of cocktail?

Cava sangria! Een beetje van allebei dus eigenlijk.

Sport of boek?

Boek, met de voeten aan of in het zwembad en in 25+ graden.

Fototoestel of kaart in de hand?

Fototoestel in de hand. Zoals hierboven: ik wil wel een keer wat zien – in Fuerteventura huurden we een auto voor enkele dagen en trokken we het eiland rond (mét kaart!) maar een echte ontdekkingsreiziger zal ik nooit worden vrees ik (buiten wanneer we ooit naar Canada zouden trekken hé).

Zeker zon of onzekere zon?

Zeker zon, veel vitamine D!

Streekgerechten of potje Vlaams?

Moeilijk, al kies ik toch voor streekgerechten, maar misschien niet overal. Bij thuiskomst horen er Belgische frituur-frieten bij.

Avontuur of planning?

De perfectionist in mij roept planning. Al lonkt het avontuur soms. Maar dat begin ik dan ook weer te plannen…

Wi-Fi of juist ni?

Wifi aan de receptie, haha. Ik weet van mezelf dat ik het mis als het er niet is, maar dat het beter is voor het hoofd en het lijf, dat het er niét is.

 

Mijn ultieme vakantietip

Wat Babs al een beetje zei: maak een wandeling en sla eens verborgen straatjes en steegjes in. Of vraag zelfs eens na naar niet-toeristische-maar-prachtige-plekjes. Go local. Zo hebben wij al pareltjes ontdekt zowel dichtbij als ver(der) weg.

 

Gaan jullie ook mee op reis?

Ook zin om net als Joni mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet? Stuur mij dan een mailtje naar info@zegmaarbabs.be en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of denkt van niet, ik help je wel. Je hoeft absoluut geen blogger zijn, iedereen mag hier aan deelnemen. Niet verlegen zijn, je krijgt van mij zeker een mailtje terug!

 

Lees hier de vorige delen van de reeks.

 

En laat de zon nu maar komen,

 

Joni en Babs

Liefs zeg.maar.Babs