Out of office

Reis de zomer tegemoet met Karin (#8)

We zijn ondertussen al 8 weken ver in onze reeks. We zaten al in oa Zuid-Amerika, Turkije en Jamaïca. We vlogen, reden al uren met de auto en trokken de rugzak aan. Al 8 weken lang reizen we de wereld rond naar de mooiste plekjes op deze wereldbol. In onze dromen of op foto. Ondertussen werd het maart en komt die lente eindelijk in zicht. Velen onder jullie trekken er in de Paasvakantie al even tussenuit en anderen wachten tot het zomer wordt. En ik, ik reis elke week. Elke keer dat ik mijn mailbox open en die mooie foto’s en verhalen zie verschijnen. Zalig om dit dan te mogen delen met jullie. Mijn verlanglijstje werd er alleen maar groter op. En deze keer verraste Karin me met wondermooie foto’s van fantastische reizen. Ook benieuwd naar waar we deze week trekken?

 

Karin

Altijd blij als ik hier weer een West-Vlaamse mama mag verwelkomen. En dan nog weleentje afkomstig uit Oostende, waar wij als gezin altijd naartoe trekken om uit te waaien. Karin is een fervente loper en heeft een halve marathon (slik) op haar palmares. Daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben. Naast bloggen op “Mom Runs The City” houdt ze van reizen met haar gezin en daar vertelt ze vandaag met veel passie over. Karin zat trouwens in Fuerteventura toen ze me contacteerde dat ze graag wou deelnemen aan deze reeks. Neen, ik was zeker niet jaloers 😉 Ga alvast een kijkje nemen op haar blog en instagram als je nieuwsgierig bent naar al haar avonturen!

Ik laat Karin nu graag aan het woord:

“Ik ben Karin, mama van Timon (5jaar) en samenwonend met de surfgekke papa. Wij wonen in Oostende, an ’t zèitje. De nabijheid van de zee zorgt ervoor dat wij het gevoel hebben altijd op vakantie te zijn. We hebben die zee nodig en dat merk je ook aan onze reisbestemmingskeuze.
Ik hou van lopen en schrijven. Bijna drie jaar geleden startte ik met bloggen. Op MOM RUNS THE CITY staat mama centraal. Alles waar mijn hart van sneller slaat. Op één mijn gezin. Maar ook alles waar ik daarnaast blij van word. Mijn stukje me-time. Lopen. Gezond leven met bourgondische uitspattingen en keukenprinsespogingen. Mode en meer verwennerijen. Vriendinnenweekends en andere reisnotities.

 

REIZEN betekent het bekende loslaten en je openstellen voor nieuwe indrukken. Jezelf terugvinden te midden van nieuwe impressies en je kijk op bepaalde zaken durven veranderen. Puur genieten en de stress van je afschudden.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Mijn favoriete reizen van afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze net dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een overgetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

Yutucan, Mexico

Just the two of us (Kerst 2015)
Na 1,5 jaar ouderschap trokken we er voor het eerst zonder baby op uit. Onze zoon was in goede handen bij de grootouders. Niet alleen de exotische bestemming: witte palmboomstranden met duikende pelikanen in de oceaan, prachtige mayatempels en grotten middenin een tropische jungle. Maar ook het feit dat we 2 weken als koppel q-time voor ons alleen hadden. Die US-time heeft ons ongelooflijk veel deugd gedaan en ik kan het iedereen aanraden om als jonge ouders –als het kan- de kids eens niet mee te nemen op reis. Wij verbleven voor het eerst in een fantastisch Adults Only Resort : Secret Silversands Riviera Cancun. Het gemis van onze zoon viel goed mee omdat er geen directe confrontatie was met jonge gezinnetjes. En het feit dat we via WIFI zelfs op het strand konden skypen met het thuisfront en onze zoon konden zien.

Meer lezen:
http://momrunsthecity.com/2016/02/15/yucatan-vacay-just-the-two-of-us/#more-4541
http://momrunsthecity.com/2016/02/15/yucatan-vacay-5-amazing-trips/

Mallorca

met vriendinnen (2017)
Elk jaar plannen we iets met de vriendinnen om ‘bij te praten’. Girls just want to have fun, zoiets. Meestal een citytrip kortbij met één overnachting maar vorig jaar gingen we 5 dagen naar Mallorca. Geen strandvakantie. We vonden een prachtige finca uitgebaat door een Belg, S’Era Vella middenin het Tramuntana-gebergte. We kuierden in Palma en Valdemossa, hiketen door de heuvels van Soller naar Puerto de Soller (GR211), bezochten enkele lokale wijnboeren en genoten van de culinaire tips van de B&B –uitbater. Foodies, schrijf op: het minuscule Mandala in het heuvelachtige Orient voor een zalig Mediterraans diner met lokale producten en Aziatische invloeden, heerlijke biowijn en olijfolie proeven bij Castell Miquel in Alaro en de niet te missen, overheerlijke cheesecake van Finca Son Mico. Het mooie uitzicht over de Tramuntana-heuvels en de Middellandse Zee krijg je er als bonus voor de klim zomaar bij.

Costa Vicentina, Portugal

Familietrip (2017)
Vorige zomer reisden we naar de Algarve, meer bepaald naar het meest westelijke punt van Portugal. Met een huurauto reden we de westkust af. Pittoreske dorpjes, heuvelachtig groen, schuimende golven die botsen tegen hallucinant steile kliffen en adembenemende stranden. Er is nul hoogbouw, net alsof de tijd er heeft stil gestaan. En dat maakt gans de regio zo authentiek en charmant. Bezoek zeker Lagos, één van mijn favoriete havenstadjes in de regio.

Meer lezen?

http://momrunsthecity.com/2017/08/26/family-trip-portugal%E2%8E%9F-algarve-2-lagos/#more-35976 http://momrunsthecity.com/2017/08/09/family-trip-portugal%E2%8E%9F-costa-vicentina-1-sagres/#more-34167

 

Dit jaar wordt het…

Fuerteventura (Krokusvakantie): zit er net op. Vorig jaar waren we er ook en dankzij een vriend die er woont, leren we er onze draai in het Noorden goed kennen. Het is een puur en robuust eiland en de overheid ziet er op toe dat dat zo blijft ondanks het groeiend toerisme. Je kan er vulkanen beklimmen, stappen en glijden over immense duinen in het Nationaal Park, er zijn oneindig veel strandjes te ontdekken en wandeleiland Lobos en zelfs Lanzarote ligt op een boottochtje verwijderd. En er is surf! Niet onbelangrijk voor mijn golfsurfende partner.
Europapark (Paasvakantie): Staat op de planning rond mijn zoons verjaardag. Het is het grootste attractiepark van Europa.
Sri Lanka (najaar): De eerste keer dat wij ons aan een verre bestemming wagen met onze zoon. We willen een rondreis doen van een drietal weken. De uitdaging zal zijn om een mooie mix te vinden van cultuur, strand en kindvriendelijke todo’s. En surf uiteraard, maar dat houden we voor op het einde van de trip!

 

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien, nooit? Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

New York

Ik blijf het maar uitstellen, maar ik wil deze mythische bruisende stad van opportuniteiten al zo lang bezoeken. Misschien ooit met de marathon? Nog een wilde droom.

Jordanië

Niet alleen om er te duiken maar vooral ook voor Petra, één van de zeven wereldwonderen. Die oude stad spreekt zo tot mijn verbeelding. Ik wacht tot mijn zoontje nog wat ouder is (en die ene Indiana Jones film heeft gezien) om er met hem samen naartoe te gaan. Ik kan niet wachten.

Vietnam & Cambodja

Ik hou van Azië en reisde tien jaar geleden al door Thailand, Indië en Indonesië. Door Vietnam en Cambodja met de rugzak reizen wil ik zeker nog aan mijn lijstje toevoegen.

 

Onze reisgewoontes in sneltempo

Hoe gaan wij op reis? Niet iedereen reis op dezelfde manier en dat maakt het net uniek. Kort en bondig. Wat kies ik?

 

Auto of vliegtuig?

Van kleinsaf aan trekt de luchthaven me aan. Het verhaal achter al die reizende onbekenden triggert me en zet me aan het dromen. Mensen van zoveel verschillende origines die allemaal onderweg zijn. Naar waar? Waarom?

Strand of cultuur?

Een evenwichtige mix van beiden vormt voor mij de ideale vakantie.

Voeten onder tafel of zelf potje koken?

Als mama vind ik het fijn dat dat ‘zelf potjekoken’ even wegvalt. Ik ben geen ochtendmens, dus gewoon aanschuiven aan een uitgebreid ontbijt die voor je is klaargezet, vind ik dus zo zalig op vakantie!

Wijn of cocktail?

Mag beiden. Het liefst proef ik een wijntje van een lokale wijnboer of een cocktail met een regionale rum/ likeur. Ik ben bv. zot van een Ron Con Miel on the rocks. Voor het eerst geproefd in Lanzarote en sindsdien breng ik altijd een fles mee als we van een Canarisch eiland komen.

Sport of strand?

Als het even kan, trek ik er alleen op uit met mijn loopschoenen. Dat ik om te lopen soms heel vroeg moet opstaan in warme landen, deert me niet. Dan is er nog de ganse dag om te genieten. Je ziet de omgeving langzaam ontwaken in al zijn schoonheid. Rustgevend en spannend tegelijk want nieuw en onbekend.

Zeker zon of onzekere zon?

Het hoeft niet altijd maar het liefst heb ik een stralende zon met bikiniwarmte. Ik hoef daarom niet continu in de zon te kunnen liggen (ik ben geen zonneklopper) maar het gevoel je enkel te hoeven kleden in dunne stofjes, is zalig!

Fototoestel of kaart in de hand?

Op vakantie hou ik ervan om veel en mooie foto’s te nemen. Het ontspant me en ik experimenteer dan meer met mijn camera.

Streekgerechten of potje Vlaams?

Als lekkerbek proef ik het liefst de lokale gerechten en dranken uit het betreffende land. Hoe ze koken en met welke kruiden en specerijen, dat boeit me.

Planning of avontuur?

Vooraf maak ik een ruwe wishlist van de plaatselijke bezienswaardigheden en wat er allemaal te ontdekken valt. Dan maken we als gezin keuzes in functie van ieders behoefte. Dat betekent vooral surftijd voor de hubby en voldoende ontspanningsmomenten inbouwen voor de zoon, naast het feit dat ik zoveel mogelijk van de plek wil gezien hebben.

Wifi of just ni?

Wifi hoef ik niet constant te hebben, maar goede wifi in de hotelkamer vind ik ‘convenient’. Om onze krant te lezen, bij te blijven met mails, foto’s van mijn camera over te zetten naar mobiel, etc… terwijl iedereen slaapt. Op andere tijdstippen hoeft het echt niet.

 

 

Mijn ultieme vakantietip

Tegenwoordig vind ik de leukste plekjes om te eten/drinken/… via Instagram. Gewoon zoeken op enkele vanzelfsprekende hashtags en je vindt vaak de meest verrassende, nieuwe hotspots uit jouw reisomgeving. Er kruipt wat meer tijd in, maar het loont. En durf locals aan te spreken om te vragen waar je moet zijn voor de lekkerste vis of om de mooiste sunset te spotten. Je belandt op die manier op verrassende plaatsen waar je mond misschien van openvalt.

Gaan jullie ook mee op reis?

Ook zin om net als Karin mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet? Stuur mij dan een mailtje naar info@zegmaarbabs.be en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of denkt van niet, ik help je wel. Je hoeft absoluut geen blogger zijn, iedereen mag hier aan deelnemen. Niet verlegen zijn, je krijgt van mij zeker een mailtje terug!

 

Lees hier de vorige delen van de reeks.

 

En laat de zon nu maar komen,

Karin en Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

#40dagenbloggen blogpost 20/40, skipdagen 2/6