Out of office

Reis de zomer tegemoet met Kristien #10

zomerreeks Kristien/zeg.maar.Babs

Brrr het blijft guur weer buiten. Het zonnetje is gelukkig wel al wat vaker te zien. Er staan hier al tulpen in de vaas, ik heb al narcissen gespot langs de weg en er zijn lammetjes in de wei aan het dartelen. Dit wil maar één ding zeggen; de lente is in het land! Officieel! Dit weekend schuiven we ook weer een uurtje op, dat is een uurtje langer genieten ’s avonds voor het weer donker wordt. En ook een uur minder lang slapen 😉 Maar voor we daaraan denken gaan we weer op reis. dit keer met Kristien. Pak maar in, we vertrekken meteen naar mijn droombestemming…. Nieuw-Zeeland!

 

Kristien

Kristien heeft een fijne blog over de kleine dingen in het leven. ‘Ditjes en datjes’ noemt ze het zelf. Ze doet net als ik mee aan #40dagenbloggen en daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben, omdat ik aan de lijve ondervind hoe moeilijk het is om 40 blogposten te publiceren na elkaar. We moeten elkaar wat steunen, hé. En toch nam ze de tijd om deze te schrijven voor mij, waarvoor dan Kristien! Benieuwd naar meer van Kristien, dan kun je haar en haar gezin volgen op instagram.

Ik laat Kristien nu graag aan het woord:

Hallo! Mijn naam is Kristien en ik blog op kris10v.wordpress.com over ‘Ditjes en datjes’. Over alles wat ik belangrijk of leuk vind; dus ook over reizen en uitjes!

 

Reizen is beleven!

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn favoriete reizen van afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze net dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een onvergetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

Nieuw-Zeeland

Ik deed mijn stage in Nieuw-Zeeland. Recensies en reisartikelen schrijven voor een toeristisch bureau was mijn taak maar in de praktijk heb ik dus vooral rondgetrokken door het prachtige land. Bergen, kustlijnen, bossen, stranden, kiwi’s en dolfijnen. Toptoptop! Drie maanden lang een aaneenschakeling van hoogtepunten. Mijn verblijfplaats was een minibusje. Je mag in Nieuw-Zeeland overal kamperen en je vindt er ook overal propere openbare douches en BBQ’s.

Cambodja

Ik reisde al twee keer naar Cambodja om een schooltje dat ik steun te bezoeken. We gingen natuurlijk naar de beroemde tempel Angkor Wat maar bezochten ook de minder toeristische delen van het land. De peperplantages van Kampot, een vuurvliegjessafari, de zoutvelden … 1 keertje kregen we zelfs de kans en de eer om samen met de leerlingen van de school Khmer New Year te vieren. We waren welkom in de tempel. Een van de sprookjesachtige plekken waar ik toen logeerde was  Natural Bungalows in Kampot.

Eerste reisje met drie

Toen ik zwanger werd, kreeg ik vaak te horen ‘gedaan met reizen!’. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Toen Felix net twee maanden oud was deden we een eerste testreisje. Niks spectaculairs, gewoon een autovakantie dichtbij. Maar ik was zo blij om er eens uit te zijn. Die eerste weken leken enkel te bestaan uit voeden en pampers vervangen. Op vakantie kon ik tenminste borstvoeding geven met zicht op zee bovenop Cap Gris Nez.

 

Dit jaar wordt het…

Als eerste op de planning, een bezoekje aan mijn zus in het zuiden van Frankrijk. Voor het eerst vliegen met kleine Felix. Hopelijk valt dat mee! Dan kan ik grootsere plannen maken voor onze grote vakantie in september.

 

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien, nooit? Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

Terug naar Nieuw-Zeeland

Om de liefdes van mijn leven te laten zien waarom ik zo van Nieuw-Zeeland houd.

Ijsland

Mijn fototoestel gaat daar sowieso in overdrive. Ik heb al zoveel mooie foto’s gezien van geisers en kliffen dat ik dat ook wil zien.

Zuid-Afrika

Ik ben een dierenliefhebber en stiekem fan van al de mogelijke dierenprogramma’s van Chris Duchausoit. Een fotosafari in het Krugerpark staat daarom hoog op mijn verlanglijstje.

 

Onze reisgewoontes in sneltempo

Hoe gaan wij op reis? Niet iedereen reis op dezelfde manier en dat maakt het net uniek. Kort en bondig. Wat kies ik?

Auto of vliegtuig

Sorry moeder natuur maar ik als ik iets van jou wil zien moet ik wel vliegen. Ik compenseer dat op een andere manier.

Strand of Cultuur

Of een strandwandeling. Bakken en braden is niks voor mij en ook niet voor mijn spierwitte velletje.

Voeten onder tafel of zelf potje koken

Voeten onder tafel! Ik kook sowieso niet graag en op vakantie al helemaal niet.

Wijn of cocktail

Doe maar een cocktail. Maar zonder munt, anders heb ik het idee dat ik tandpasta aan het drinken ben.

Sport of boek

Op vakantie lees ik graag een boek dat zich afspeelt op de locatie waar ik op dat moment ben. Sportief ben ik niet maar stilzitten kan ik ook niet. Ik wandel dus wel graag rond.

Zeker zon of onzekere zon

Regen is soms een dumper op feestvreugde maar zon is voor mij geen must. Spierwit velletje en ik kan niet tegen temperaturen die richting 30°C gaan.

Fototoestel of kaart in de hand

Allebei? Want mijn lief kan niet kaartlezen en ik houd van fotografie.

Streekgerechten of potje Vlaams

Maar wel de veggie versie. Ik ga niet zover dat ik in Cambodja gefrituurde spin proef.

Avontuur of planning

Ik ben een lijstjesmens maar op vakantie mag het al eens avontuurlijker.

Wifi of juist ni

’s Avonds wifi om iets te kunnen opzoeken of te bloggen maar overdag plak ik absoluut niet aan mijn telefoon vast.

 

Mijn ultieme vakantietip

GENIET! Neem veel foto’s maar vergeet ook niet om af en toe je camera weg te leggen en met je eigen ogen te kijken i.p.v. door de lens. Geniet van je reisgezelschap, geniet van niks moet alles mag, geniet van kleine dingen en grootse landschappen.

 

Gaan jullie ook mee op reis?

Ook zin om net als Kristien mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet? Stuur mij dan een mailtje naar info@zegmaarbabs.be en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of denkt van niet, ik help je wel. Je hoeft absoluut geen blogger zijn, iedereen mag hier aan deelnemen. Niet verlegen zijn, je krijgt van mij zeker een mailtje terug!

Lees hier de vorige delen van de reeks

En laat de zon nu maar komen,

Kristien en Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

#40dagenbloggen, blogpost 32/40, skipdagen 4/6