Home Made, Lifestyle, mishmash

Sofie Dumont leert Zoë groentjes eten

sofie dumont leert Zoë groentjes eten

Begin september. De avondrush is weer goed voelbaar. De volledige avondroutine, van huiswerk tot verhaaltjes voorlezen, moet weer in een hels tempo gebeuren. Reken daar nog eens kinderen met hobby’s, een oververmoeide kleuter en een kieskeurige eter bij en je kunt je zeker en vast zo de taferelen ten huize Zeg.maar.Babs voorstellen. Een evenwichtige maar snelle maaltijd voorschotelen aan een kleuter die elke groente afwijst is echt geen sinecure. En daar zou Sofie Dumont nu eens verandering in gaan brengen, want wij mochten bij haar op bezoek om wat inspiratie op te doen.

Sofie Dumont en Zoë koken een omelet
Samen een omelet bakken

September Rush: back to work & school

Jullie herkennen het vast en zeker, die aanpassingsperiode na de zomervakantie, waar alles lijkt te vervallen in chaos. Er moeten massa’s briefjes worden ingevuld, agenda’s getekend, afspraken voor tandarts en kapper gemaakt, nieuwe schoenen gepast,… het is echt een uitdaging om die eerste maand na de vakantie zonder kleerscheuren door te komen.

Tussen al het geregel door moeten er natuurlijk nog magen worden gevuld, want van al die boeken kaften krijgt een mens honger. Gezonde lunchboxen en evenwichtige maaltijden klaarmaken, kan hier nogal een uitdaging zijn. Vaak is het een hele klus om dit voor elkaar te krijgen zonder dat de kinderen gaan zeuren over de hoeveelheid groentjes en het tekort aan zoetigheden. En ik heb hier een 4-jarige rondlopen die echt voor alle groenten haar neus optrekt. Ja, ook voor appelmoes.

4 topgerechtjes van Sofie Dumont

4 gerechtjes van Sofie Dumo,t
4 heerlijke, gemakkelijke en snelle gerechtjes

Het was precies een geschenk uit de hemel toen Sofie mij en Zoë, samen met Fran van Mama Baas uitnodigde om te koken in haar keuken. Ik zat namelijk in een fase waar ik het allemaal niet meer zo goed wist en de fishsticks en boterhammen met speculoospasta me de oren uitkwamen. Inspiratie nul. Maar dit ging snel veranderen want we zouden namelijk enkele snelle gerechtjes boordevol groenten klaarmaken. Ik was benieuwd!

Green Monsterjuice

Een snel en zoet sapje. Ideaal voor ’s morgens. Wij drinken dit nu vaak en het is super gemakkelijk te maken. In een mum van tijd klaar. Een vitaminerijke start van de dag. Tip: bouw de hoeveelheid spinazie wat op voor de kinderen.

https://www.sofiedumont.be/recept/green-monsterjuice/?tax-category=back-to-work-school-recepten

Erwten omelet

Weer in de categorie snel klaar te maken, een omelet met groentjes. Erwtjes deze keer. Wij hebben kippen in de tuin, dus altijd eitjes in huis voor een omelet. Brocoli was hier ook een winner. Gemakkelijk en lekker, ideaal op drukke dagen.

https://www.sofiedumont.be/recept/erwten-omelet/?tax-category=back-to-work-school-recepten

Bloemkool nuggets

Ze lijken net echt en smaken heerlijk. Een gezond alternatief voor de gefrituurde kippenuggets, ik kon er mijn drie kinderen mee imponeren en ze vragen er nog om. Maar de ketchup moest ik er wel bij nemen.

https://www.sofiedumont.be/recept/bloemkool-nuggets/?tax-category=back-to-work-school-recepten

Chocolade pudding met speculoos en havermout

Ze zien er heerlijk uit, je zou echt denken dat het een chocolade pudding is. Maar vergis je niet, het zit boordevol gezonde ingrediënten. Avocado, Griekse yoghurt, banaan, havermout, … De topping is op voorhand klaar te maken en de pudding zelf maak je door alles gewoon in de blender te mixen. Easy peasy.

https://www.sofiedumont.be/recept/chocolade-pudding-met-speculoos-havermout/?tax-category=back-to-work-school-recepten

Ons verdict

stiekem bloemkool proeven
stiekem bloemkool proeven

Zou Zoë nu meer groentjes eten? Waren de recepten een succes? Was de missie geslaagd?

Zoë eet nog steeds niet meer groentjes…. als ze ze ziet liggen op het bord tenminste. Verborgen, dat wel. Haar favoriete receptje was de omelet met erwtjes. Zo simpel en toch lekker. Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb!

Op een gedeelde tweede plaats staan de nuggets en de monster juice. Vooral bij de jongens een winner, maar Zoë eet lustig mee. Zien eten, doet eten. En daar ben ik blij om.

De pudding vinden mijn kinderen niet zoet genoeg. Ik, integendeel, vind hem superlekker. Misschien doe ik er de volgende keer een klein beetje suiker bij. Weer minder gezond maar het proberen waard. Maar die speculoos havermout… moet ik wel wegstoppen voor kleine vingertjes!

Video Back to school & work

Hier kun je de volledige video bekijken. Kijk ook zeker eens op het You Tube- kanaal en de website van Sofie Dumont voor meer inspiratie!

Zoë en Babs bij Sofie Dumont

Veel succes met de rush!

Wisten jullie trouwens dat ik enkele artikels schreef voor mama baas? Hier kun je er eentje lezen.

B.