Home Made

Traktatie-ideetje: hippe sleutelhangers

traktatie sleutelhangers

Bij een verjaardag hoort natuurlijk een traktatie. Zoë deelde vandaag deze leuke sleutelhangertjes uit bij de onthaalmoeder. Om in de tropische sfeer te blijven, koos ik voor fluo roze en gouden wilde dieren met een persoonlijke touch door middel van houten letterkralen. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en misschien nog een ideetje voor een geschenkje aan de juf of meester op het eind van dit schooljaar.

Hoe begin ik eraan?

Dit haalde ik in huis:

  • Spuitbus met verf (ik ging voor fluoroze voor de meisjes en goud voor de jongens)
  • Plastieken miniatuur diertjes (kocht ik bij Ali Express, maar misschien heb jij er nog ergens liggen tussen het speelgoed)
  • Houten letterkralen (via bol.com)
  • Touw (doe-het-zelf-zaak)
  • Haakjes (doe-het-zelf-zaak))
  • Sleutelringen (doe-het-zelf-zaak)
  • Lijmpistool (hobbywinkel)
  • Gekleurde kralen (bij veritas, deze staan niet op de foto)

traktatie sleutelhangers

 

 

De uitwerking

De sleutelhangers zijn heel snel gemaakt. Het verven dient wel op voorhand te gebeuren zodat de dieren zeker genoeg laagjes krijgen. Ik maakte de sleutelhangers in een tweetal uurtjes, dat is voor mij altijd een vereiste. En het resultaat ziet er toch heel leuk uit. Snel, eenvoudig en leuk. Iets voor hier dus!

Zouden jullie kindjes dit leuk vinden? En zou je het zelf zien zitten om dit te maken? Met wat trakteerden jullie kindjes al in de opvang? Als jullie zelf aan de slag gaan, laat het me dan eens weten. Ik ben zeker benieuwd naar het resultaat. Tag me gerust op Instagram met @zeg.maar.babs of laat een foto na onder het facebookbericht.

 

Have some DIY- fun!

Babs