Out of office

Uit op zondag: trips met kinderen tijdens de paasvakantie

Uittips Paasvakantie 2018/ zeg.maar.Babs

Nog één week te gaan en dan sluiten de scholen weer voor 2 weken hun deuren. Hoog tijd om die vakantiedagen samen met de kinderen te plannen. Over heel Vlaanderen worden tijdens de paasvakantie weer tal van activiteiten georganiseerd voor gans het gezin. Misschien willen de kinderen wel eens ridder worden voor 1 dag of fossielen opgraven? Of wat dacht je van een yogasessie in het bos om helemaal tot rust komen? Ook dit jaar heeft Oostende weer heel wat in petto voor de jeugd en slaan 5 provincies de handen in elkaar voor de week van de provinciedomeinen met tal van extra activiteiten. Nu rest ons enkel nog het goede weer af te wachten.

 

PaleoLAB in het Natuurwetenschappenlijk Museum (Brussel)

 

Tijdens de paasvakantie organiseert het museum 3 keer per dag een workshop op kindermaat in de dino-zaal. Kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen de kans om fossielen, dino’s en andere pré-historische dieren op te graven of te ontdekken. Er kan zelfs een levensechte dino ineengestoken of afgietsels gemaakt worden van dinopoten. Wordt archeoloog voor 1 dag en dompel onder in de prehistorie.

Voor meer info: https://www.naturalsciences.be/nl

 

Op ontdekking met ridder Arthur in het kasteel van Beauvoorde (Veurne)

Dit kasteel is een verborgen parel in de Westhoek. Voor jong en oud valt er veel te beleven in en rond het kasteel van ridder Arthur Merghelynck. Voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar neemt de ridder de kinderen mee op sleeptouw doorheen het kasteel. Aan de hand van een cabinetkastje leren de kinderen meer over het leven van ridders. Kleuren, tekenen, zoeken, kokerellen,… de kinderen kunnen zich volledig uitleven. Bij mooi weer kan er zelfs gepicknickt worden in de tuin, zowel dekentjes als streekproducten kun je daar verkrijgen. En om de dag perfect af te sluiten kunnen ouders en kinderen het tegen elkaar opnemen met de gratis familiespelen.

Voor meer info: http://www.kasteelbeauvoorde.be/families

 

De week van de provinciedomeinen (doorheen Vlaanderen)

Dat het aangenaam vertoeven is in de Vlaamse provinciedomeinen wisten we al langer. Denk hierbij aan oa. De Gavers, Domein Puyenbroeck, Het Vinne,De Schorre,… Tijdens de week van 9/4 tot 15/4/18 doen de domeinen er nog een schepje bovenop. Er worden tal van activiteiten voor jong en oud georganiseerd doorheen 5 provincies. Dit is een greep uit het aanbod van de week van de provinciedomeinen:

 • Huifkarrentocht
 • Vlottentocht
 • Deathride
 • Yoga
 • Op bezoek bij de bijen
 • Blote voeten tocht
 • Dieren voederen
 • Schattenjacht

De volledige programmatie met verdere details kunt u hier bekijken: http://www.weekvandeprovinciedomeinen.be/

 

Lente met koning Amaryllo in de Plantentuin (Meise)

Koning Amaryllo woont in het kasteel van de Plantentuin van Meise en alle planten zijn zijn onderdanen. Hij wil ze allemaal beter leren kennen. Samen met de kinderen gaat hij op speurtocht doorheen de tuin, serres en kasteel om alles over zijn onderdanen te weten te komen. Met opdrachten zoals vliegen gevangen, speuren naar bijen en uitkijken naar woudreuzen blijven ook de kleinsten geboeid tijdens het bezoekje . Een rondleiding op kindermaat vanaf 4 jaar.

Voor meer info: http://www.br.fgov.be/PUBLIC/GENERAL/GENERALNL/event71nl.php

 

Springtij (Oostende)

Naar jaarlijkse gewoonte vindt weer het kindercultuurfestival Springtij in Oostende plaats. Tijdens de paasvakantie worden workshops, theatervoorstellingen, doe-expo’s, shows,… doorheen de stad georganiseerd. 2 weken lang wordt de badstad overgenomen door kinderen van alle leeftijden. Ik selecteerde voor jullie enkele leuke activiteiten uit het aanbod van het festival:

 • Voelgewoel: een tactiel parcours voor de allerkleinsten in de Grote Post
 • Voorleeshalfuurtjes in de bib
 • Workshop kleibewerking voor kinderen  van 6 tot 12 jaar
 • Street art painting voor kinderen van 8 tot 12 jaar
 • Voelkwartet: een theatervoorstelling rond muziek en lichaam (voor kinderen van 5 tot 12 jaar)
 • Initiatie strandsporten: discgolf frisbee, kubb, kite,…

De volledige programmatie lees je hier: http://www.springtij-oostende.be/nl

 

Meer uittips op zondag lees je hier.

 

En laat ons nu vooral hopen om 2 weken lente-weer!

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

#40dagenbloggen, blogpost 36/40 , skipdagen 4/6