Lifestyle

De zomervakantie heeft dan toch zijn voordelen…ja er zijn er écht!

Ik zal heel eerlijk zijn (zoals altijd, hé), ik keek niet uit naar die 2 maanden vakantie. Geen 2 maanden vakantie voor mij, begrijp me niet verkeerd. Wel die lange vakantie voor de kinderen. Strikte planning naar opvang toe, geruzie, gezeur, ik-verveel-me deuntjes, een continue rommel in huis en de discussies aan de koekenkast. Herkenbaar? Vast wel.

Ik werk zoals jullie al weten in de nacht. Dankzij een slimme verlofaanvraag kon ik bekomen dat ik slecht 18! nachten moet werken op 2 maanden tijd (voel ik hier enige vorm van jaloezie 😉 ). Maar dat wil natuurlijk zeggen dat de overige dagen moeten worden ingevuld. We zijn nu 3 weken ver en ik ben verbaasd. Verbaasd dat die 3 weken zijn gevlogen en ik nog niet gek werd. Geloof het of niet maar ik ontdekte zelfs enkele voordelen aan deze periode, ondanks de regen en de continue rommel in huis.

8 uur slaap

Voor de vakantie bedroeg mijn gemiddelde nachtrust ongeveer 6 uur. De wallen en mijn vergeetachtigheid waren hier van getuige. Dat daar dringend verandering in moest komen bewees deze blogpost al. Hoe zalig is het om geen wekker te hoeven zetten en rustig te mogen wakker worden samen met de ochtendzon (of met de zin “mama, kaka!” door de babyfoon). Dat je je nog eens mag draaien om 6 uur ’s morgens in plaats van boterhammen met “schellekes” te moeten klaarmaken. Alhoewel ik ook wel kon genieten van dat uurtje vroeg opstaan om eens ongestoord de krant te lezen, nu moet ik mij overdag op toilet verschuilen om ook maar de voorpagina te kunnen lezen. Gelukkig is het toch komkommertijd (whaaaa, ik hou ZOOO van dat woord!)

De kleerkast

Terwijl ik zo weer gezellig de was aan het doen was, bedacht ik me dat het eens dringend tijd werd om te rommelen naar te kleine stuks in de kleerkasten. Je kent dat hé, je zou eigenlijk de afwas, boodschappen, badkamer,… moeten doen maar je beslist om toch voor die ene kleerkast te gaan. Kinderen thuis? Handig, ik liet ze passen wat nog kon en wat niet. Ik ging eindelijk overstag aan die smeekbedes om de kriebeltruien weg te doen en liet ze zakken vullen. Ja, ik stak ze inderdaad in het werk… Wat mocht weg en wat kon nog verkocht worden? De 2 vuilniszakken bracht ik binnen bij H&M – dankzij een tip van Miss Pixie–  en ontving in ruil 2 bonnen van -15% (max. 2 zakken per dag per persoon, mogen echt hele kleine zakken zijn)  en de kledij die het overleefde zonder gaatjes of vlekken wordt te koop aangeboden op deze instagrampagina. Zalig het zicht van een nette kleerkast (klaar voor het nieuwe koop-seizoen), kinderen zonder te korte broeken of lelijke truien en we verdienden er nog iets aan ook. Win-win-win!

IMG_6011

Filmkeuzes

Tijdens regenachtige dagen wordt er al eens gechilled, liefst zo lang mogelijk in pyjama. En dan zijn er ook al eens discussies te horen tot in de keuken over onverenigbare zenderkeuzes. Terwijl Zoë smeekt om Plop te kijken, zweert Ferre bij Pokémon en ondertussen loopt Vic weg met de afstandsbediening om Rox te kijken. Als mama onderneem ik dan actie. Ik smijt de handdoek in de gootsteen en ga mij dan strategisch in de zetel plaatsen. “Ik zal eens iets kiezen wat jullie allemaal graag zullen zien.” Dit wordt dan weer onthaald op algemeen zucht. “Niet weer mama!” … Haha en dan kies ik voor een heerlijke Disneyklassieker, haal de popcorn boven, trek het dekentje wat hoger en vergeet de afwas die ik aan het doen was. Terwijl de kinderen die mooie films ontdekken dicht bij mij en met verwondering naar Robin Hood, Peter Pan en Belle & het Beest kijken is dit voor mij puur genieten. Zalig toch! Mary Poppins vonden ze maar niks, ja misschien was ik toen inderdaad wat te ver gegaan in mijn Disney-introductie…

Say “cheese”

Wie Babs zegt, zegt foto’s. Ja ik neem vrij vaak foto’s. Te vaak als ik het mag geloven. Maar hé, die kindertijd komt echt niet terug hoor. Dus probeer ik zoveel mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. En in de vakantie kan ik dat nog net ietsje vaker doen dan anders. Je gaat mij nu niet horen vertellen dat mijn kinderen grote fan zijn van mijn hobby, alhoewel ze soms al systematisch poses aannemen als ik de IPhone ter hand neem (al is het maar om te bellen). De laatste maand nam ik al 1025 foto’s van mijn kroost, niet allemaal even strak met hier en daar een onduidelijke waas of chocomondje, maar ik zie ze bijna groeien door de lens heen. En dat ik sedert enige tijd verslingerd ben aan instagram zal er ook wel iets mee te maken hebben. Zolang het me van de chocolade afhoudt, zeg ik dan. Al is het maar om in die bikini van vorig jaar te kunnen.

IMG_5678

Lang leve het peuterbadje

Ik ben een illusie rijker; als je kinderen thuis zijn dan kun je onmogelijk een relaxerend bad nemen als je het nodig hebt. Neen, dan staat er wel altijd eentje aan de deur te rommelen om erbij te mogen. Korte douches gunnen ze me nog net, maar deze blogpost gaat over voordelen, dus even opletten… Tip: mis je een relaxerend bad? Ga met je kinderen zwemmen, voorzie ze van alle veiligheidsmaatregelen die ze nodig hebben en ga u installeren in het peuterbadje. Verkies een doordeweekse dag, geen al te warme dag en liefst vroeg in de namiddag. Ga languit liggen, hou de 2-jarige dochter vooral in het oog en geniet. Geen afwas, geen strijk en geen gezeur aan je kop, alleen heerlijk warm water. Een uurtje hoofd leegmaken en ondertussen amuseren de kinderen zich te pletter. Je bent helemaal zen, de kinderen zijn moe en kunnen dus vroeg naar bed. En dan valt je de stilte op in huis. Ok van dàt moment moet je dan echt genieten. Neem er gerust een glaasje wijn bij.

Hello, Hello Fresh mét korting!

Vakantie betekent ook dat gedoe van boodschappen doen met 3 kinderen, maaltijden plannen en koken terwijl ze allemaal wat van je willen. Been there, done that. Ik zag dat echt niet zitten om weer door die sleur te moeten. Toen ik op deze blog lekker veel korting kon krijgen op een eerste bestelling hoorde ik bijna engeltjes zingen (zal wel dat glaasje wijn geweest zijn). S. had wat meer overtuiging nodig, maar toen ik vertelde dat we al eens een week kunnen overslaan of zelfs wekelijks ons abonnement kunnen opzeggen was hij snel akkoord. Dus sinds een week of 3 mag ik mij Hello Fresh-member noemen. Wat heerlijk om op zondag die doos te ontvangen en in een half uur tijd een gezonde maaltijd te kunnen voorschotelen. Geen gedoe en geen getwijfel in de winkel. Ondertussen ontdekken de kinderen ook nieuwe smaken en na een eenvoudige rekenoefening weet ik we dat goedkoper uitkomen ook. Heb je ook zin om te proberen?

Via deze link ontvang je 25 eur korting op je eerste box!

http://share.hellofresh.be/x/4nRVSa

 

Waar komt dat opeens vandaan?

Maar het grootste voordeel is dat ik mijn kinderen precies beter leer kennen. Dat ze me elke dag opnieuw weten te verwonderen met kleine dingen, dat ik dat door de drukte helemaal niet doorhad. Ik zag de dingen anders of niet en door nu tijd te maken herontdek ik hen alle drie precies.

Zo leerde ik dat Ferre wel degelijk zijn boterhammen zelf kan smeren, hij zich perfect alleen kan klaarmaken ’s morgens en dat hij hele mooie tekeningen kan maken. Hij houdt graag mijn hand vast en lust wél komkommer. Dat hij mijn voorliefde voor Disney begint te delen en veel beter kon steppen dan we dachten. Vic verbaasde ons met droge pampers, spitsvondige uitspraken en zacht karakter naar zijn zus toe. Ik weet nu dat hij de code van de IPad kent en dat hij schijnkwetsuren oploopt om een leuk plakkertje te krijgen. Hij is ook diegene die stiekem 2 ijsjes eet en vindt het zalig als ik door zijn haar wrijf. Van Zoë verschoot ik nogal van haar taal. Die kan plots zo babbelen. Ik ontdekte dat ze “IPad” kan zeggen, al 2-woord zinnetjes gebruikt en bij alles wat ze krijgt “merci” zegt ipv “dank u”. Nu weet ik dat ze haar pamper telkens afdoet omdat ze kaka moet doen en niet om mij te pesten. En dat ze uit haar bed kan klauteren mochten we ook al ondervinden. Ze kan zelfs al fietsen en schommelen, stel je voor!

IMG_5825

Halfweg

De vakantie is bijna halfweg, we vertrekken binnenkort op reis en dan hebben we nog een maand te gaan. Die laatste 3 weken waren zo snel voorbij dat ik plots mijn mening begin te herzien over “2 maanden is te lang”. Maar misschien praat ik wel anders ergens midden augustus als de ruzies in de zetel niet meer opgelost raken met de “Jungle Book” en ze hun speelgoed beu lijken. Wanneer het zwembadje niet meer spannend genoeg is en zelfs naar de bakker gaan op luid gejuich wordt onthaald… dan weet ik dat september niet vlug genoeg zal kunnen komen.

Hoe gaat het er bij jullie aan toe in de vakantie. Vinden jullie 2 maanden te lang of net niet? Hoe gaan jullie de dagelijkse sleur tegen? En hebben jullie nog leuke vooruitzichten gepland?

Babs