Lifestyle, Out of office

“Mohow zeg!” #1: Vijf West-Vlaamse girlbosses met een uniek concept

girl-boss


Als West-Vlaamse in hart en nieren ben ik dan ook heel fier op onze provincie. Ik ben gek op ons taaltje en dat al van voor dat het hip werd. We hebben de zee en ’t stad, de cultuur en den boerenbuiten… ik kan me zelfs niet voorstellen dat ik naar de andere kant van België zou trekken. Maar ik moet toch wel toegeven dat we hier soms al eens wat pit kunnen gebruiken. Een pikante peper in het West-Vlaamse gat. En die peper die sluipt onze provincie stilletjes aan binnen. Hippe adresjes, hotspots, mooie interieurs, unieke mensen en coole hang-outs voor kinderen. Dat kan ik alleen maar toejuichen. Niet meer in de file aanschuiven voor een hip plekje in Antwerpen of een leuke eettent in Gent. Nope, West-Vlaanderen wordt de place to be. Let op mijn woorden. Daarom besloot ik om deze reeks te maken. Gewoon omdat ik van dit plekje in België hou.

 

Ik kwam op het idee voor deze reeks toen ik kennis maakte met enkele fijne dames op Instagram. Dames en jonge mama’s die vol enthousiasme een eigen zaak uit de grond stampten. En niet zomaar een kledingwinkel of café, neen elk hun eigen uniek concept die zelfs de kranten en hippe magazines haalden. Madams met pit die lef genoeg hadden om wat meer vuur in het West-Vlaamse ondernemingslandschap te steken. Concepten waar zowel jij als ik nu van denken “waarom heb ik dat niet bedacht!”. En wat mij nog het meeste boeide… deze 5 fijne dames zijn dan nog eens vriendinnen ook. Girlboss, momboss en West-Vlaams. Daar moest ik gewoon iets mee doen.

 

 

Group 117

Eliza & Aline: conceptstore/webshop Kabine en brunchbar Kantine (Koksijde)

 

Eliza

Interieurstyliste & content creator – op instagram gekend als het meisje met de gele jas – houdt van de zee maar ook van de bruisende stad – mama van Lucet

kabinestrand

Je kent haar misschien van haar interieurblog ergenstussenin.be, maar nu dus ook van het hippe #clubkabine. Eliza was altijd al gefascineerd door taal, interieur, kleur en grafisch ontwerp. Ze had een job in de sociale sector en hield van dat menselijk contact. Maar de laatste tijd had ze vaak het gevoel van “ik doe maar wat”, een beetje stuurloos.  De geboorte van haar dochter Lucet (oh, wat hou ik toch van die naam) begin dit jaar zorgde voor een ommekeer. Bij de zoektocht naar leuke babyspullen vond ze in de regio nergens haar gading. Ofwel was het vooral praktisch, maar onaantrekkelijk ofwel vooral design en dus onhandig. Door haar affeniteit met interieur/kleur en haar zin voor ondernemen/creeëren begon er zich een idee te vormen… Maar wat de komst van haar dochtertje nog met zich meebracht was het lef om zotte ideeën te realiseren en een ommezwaai te maken op professioneel vlak. Met de steun van haar man werd die verre droom eindelijk “KABINE“; een huiselijke shop waar unieke musthaves, kinderspullen en interieur samenkomen, terwijl de koffie en de slaatjes klaarstaan.

Met KABINE brengt Eliza het bruisende van de stad naar een rustige plek aan zee. Een plek waar je mensen kunt ontmoeten op workshops en in KANTINE, de brunchbar vastgeklikt aan KABINE. Eliza zal er ook persoonlijk advies geven en voor wie graag een originele geboortelijst opmaakt voor de toekomstige spruit, ben je ook bij haar aan het juiste adres.

Voor wie nu al zijn auto wil inspringen om richting Koksijde te rijden: even geduld de fysieke winkel opent pas de deuren in het voorjaar 2018. MAAR… neem gewoon de laptop bij de hand, shop online en vervoeg de #clubkabine familie. De webshop kabine.be is om te watertanden, echt wishlist-material!

 

Aline

Drijvende kracht achter beachbar Chagall – voorliefde voor gezond en veggie – mama van hondje Sam – partner van Boris

Hoe geweldig ook het idee van Eliza is, alleen is het onbegonnen werk. Daarom klopte ze bij deze dame aan.  Sinds jaar en dag vriendinnen en ze hebben samen al heel wat fijne moment beleefd. Beiden afkomstig uit Koksijde bleven hun wegen elkaar kruisen en vandaag breien ze samen een nieuw hoofdstuk aan hun vriendschap.

Aline studeerde af als opvoedster, maar vond moeilijk werk. Uiteindelijk belandde ze in Greenway Gent. Opgegroeid in de horeca was dit een logische stap. Ze hield van het bruisende stadsleven en daar bloeide haar liefde voor gezonde voeding. Ondertussen verhuisde ze terug naar de kust en samen met haar vriend Boris startte ze een nieuw hoofdstuk.  Ze gingen samen aan de slag in de gloednieuwe zaak van haar ouders : Chagall beach.

Maar het gemis naar de stad en het koken in Greenway, leidde haar uiteindelijk naar Eliza en KANTINE.  Een brunchbar waar ze samen met Boris de klanten in de watten wil leggen met een lekker ontbijt en/of lunch. In de namiddag zal de geur van koffie en taart al van ver te ruiken zijn en laten we de apero al zeker niet vergeten.

Een lunchdate met vriendinnen of een tête-à-tête met je laptop aan zee, vanaf begin 2018 wil je gewoon in KANTINE zijn.

Voor meer info: www.kabine.be

Volg Eliza en Kabine online: www.ergenstussenin.be en op instagram @kabinekoksijde

 

 

Lori: webshop “Paperie” (Brugge)

 

Lori Vandyck

Leerkracht Nederlands en communicatie – digital nomad – citygirl – mama van Ellie

Lori Vandyck Paperie

Gepassioneerd door reizen ontdekte Lori al vlug de blogwereld. Haar online leven startte op “buitenshuis.com” waar ze met veel passie schrijft over reizen in binnen- en buitenland en je laat kennismaken met de hotspots van het moment. Al vlug ontdekte ze ook de wereld van instagram waar ze je een eerlijke inkijk geeft op het leven als first time mom en die naast de klas.

Lori groeide in deze 3 jaren enorm online maar de nood aan een nieuwe creatieve uitdaging drong zich op. Haar passie voor papier en de online-wereld vertaalde zich ,na de geboorte van Ellie, in “PAPERIE” een online stationary concept shop. Je vindt er alles terug rond de twee pijlers: papier en letters en woorden. Denk hierbij aan wenskaarten, notitieboeken, schrijfmateriaal, pennenzakken, inpakpapier, stickers, stempels… in een eigentijds jasje.

Lori geeft toe dat de combinatie lessen voorbereiden, blogposten schrijven, instagram onderhouden en pakketjes maken al eens voor stress kan zorgen, maar ze zou het niet anders willen. PAPERIE verkoopt nu eenmaal geluk in de vorm van papier en dat bezorgt Lori het beste gevoel ter wereld.

Meer info: www.paperie.shop, ook op instagram te vinden @paperie.shop

Volg Lori online: www.buitenshuis.com en op instagram @lorimariette

 

mamame

 

Alicia: Postnatale coach voeding en styling “mamame” (Beernem)

 

Alicia Van Belleghem

Studeerde Communicatie – vond haar weg als kleur – & stijlconsulente, visagiste en afslankingsconsultente – mama van Annaï

Vóór MAMAME had Alicia haar eigen winkel, een blog en instagram account waar ze continu bezig was met de laatste trends op vlak van make-up en kledij. Toch stonden al die verschillende passies altijd al los van elkaar, tot haar dochter Annaï de sleutel werd tot een nieuw verhaal: MAMAME.

Door zelf 24 kg bij te komen tijdens haar zwangerschap en die achteraf moeilijk kwijt te raken, kwam ze op het idee voor dit concept. Ze dook meteen de boeken in en waagde uiteindelijk de sprong als postnatale coach. Ze zegt zelf dat ze niet blijer kon zijn met de keuze die ze toen maakte, om mama’s die ze over de vloer krijgt zo te zien openbloeien.

Met MAMAME wil Alicia andere mama’s begeleiden in de zoektocht naar liefde voor zichzelf. Ze wil onzekere mama’s helpen om af te slanken, de juiste kledingstijl te vinden of ze te leren hoe ze zich in no-time kunnen opmaken,… zich met andere woorden goed doen voelen in hun vel. Dit na een cruciale en soms uitputtende fase in hun leven, want ze gelooft er rotsvast in dat een gelukkige mama altijd de beste mama is.

Zowel in de praktijk of aan huis helpt Alicia je graag met afslankingsbegeleiding, stijlanalyse en personal styling terecht.

Voor meer info: www.mamame.be

Volg MAMAME, Alicia en kleine Annaï ook op instagram @_mama_me_

 

IMG_1484

Sophie: graphic designer “Freelance Sophie” (Oostkamp)

 

Sophie Huyghelier

Studeerde sport- en cultuurmanagment – volleybalcarrière achter de rug- hoofdberoep als grafische vormgever in school te Knokke – verhuist binnenkort naar Assebroek

Sophie Huyghelier freelance sophie

Sophie is met haar 24 jaar de jongste van deze straffe dames. Haar graphic design skills ontwikkelde ze tijdens haar studies sport – en cultuurmanagement. Na haar volleybalcarrière besloot ze om naast haar hoofdberoep als grafisch vormgever de stap te wagen naar ondernemer. Freelance Sophie werd geboren.

Sophie ontwerpt unieke geboortekaartjes en huwelijksuitnodigingen met alle toeters en bellen. De klant kan een brede kijk verwachten wanneer ze met haar samenwerken. Ze maakt er altijd iets origineels van. Naast uitnodigingen op maat ontwerpt Sophie ook de coolste designkaartjes. Voor een jarige, als schouderklopje of gewoon met een leuke quote om je interieur een frisse toets te geven.  Maar stiekem ben ik verliefd op de kerstcollectie, geen oubollige bling bling maar hip en strak. Haar kaartjes zijn te koop op de webshop maar in enkele hippe winkels zoals onder andere…. ja, inderdaad Paperie! En wholesale? Yes, dat kan ook!

Meer info: www.freelancesophie.be

Volg Sophie op instagram @freelancesophie

 

5 straffe dames die na een gebeurtenis in hun leven de weg naar het ondernemerschap vonden. Vrouwen die creatief, stijl en lef hebben. 5 West-Vlaamse vrouwen in de ban van social media en elkaar graag alle support geven. Girl- en mombosses naar mijn hart, het type waar ik naar opkijk. Je zult nog vaak van ze horen, daar ben ik zeker van!

 

Kijken jullie op naar ondernemende vrouwen en mama’s? Zou jij durven gekke dromen waar maken? En voor de ondernemende vrouwen onder jullie: hoe ervaar je het allemaal sinds je de stap zette? Hebben jullie nog “West-vlaamse” tips, dan hoor ik ze graag!

Babs

Liefs zeg.maar.Babs