Lifestyle, Personal

What about you #40dagenbloggeR ?

Je kon het hier al lezen dat ik meedoe aan de uitdaging van Kathleen om gedurende 40 dagen te bloggen. Maar ik ben niet alleen. Nee, we zijn met een 100-tal bloggers die zo gek zijn om deze uitdaging aan te gaan. Hier kun je de volledige lijst bekijken. Ik ken zeker niet iedereen, verre van. En jullie waarschijnlijk ook niet, maar ik ben wel nieuwsgierig naar wie die bloggers zijn. Wie zit hier net als ik op zondagavond voor de computer? Wie is er net als ik wat bang voor het einde van zijn inspiratie? En wie kijkt er net als ik uit naar de finish op 1 april? Daarom stelde ik een vragenlijst op om de bloggers een kans te geven zichzelf voor te stellen; aan elkaar, maar vooral ook aan jullie. 40 dagen bloggen betekent ook veel nieuwe lezers en die willen we de komende dagen welkom heten, elk op onze eigen blog. En het is weer 1 dag gepost natuurlijk 😉

Voor trouwe lezers zullen sommige antwoorden geen verrassing meer zijn, maar het zou wel fijn zijn moesten jullie eens een kijkje nemen bij andere bloggers. De lijst met bloggers die de vragenlijst reeds invulden kun je hier vinden. Kom regelmatig eens kijken, want die wordt natuurlijk nog aangevuld.

Stel jezelf en de blog eens voor in max 20 woorden

Babs – drie kinderen – 37 – onhandig – quotelover – tripjes – keukenkluns – humor – social media addict – nachtraaf – lijstjes – dagdromer – kidsfashion – emotrut – gedachtenblogger – mayonaise – West-Vlaanderen – smartphonefotografie – onlineshopper – no coffee

 

Waarover ging je eerste blogbericht?

Over een uitstapje met de kinderen naar de tuin van Kina in Gent. Nog op mijn vorige blog “Babs’Up Next”. Je kunt niet geloven hoe lang ik getwijfeld heb om op dat knopje “publiceren” te drukken. Ik schreef nochtans nu en dan al eens gastblogs voor mamabaas.be. Toch is een post onder eigen naam nog iets helemaal anders. En ja, dat bericht werd enkel door familie en vrienden gelezen, maar je moet klein beginnen zeggen ze altijd. Dank u trouwens aan mijn familie en vrienden die toen de moeite deden om te lezen en het nu nog steeds doen…

 

Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren? 

Ik heb geen niche-blog. Dit wil zeggen dat ik over alles en nog wat blog. Mijn kinderen, mijn bakprogressie (hahaha), kinderkleding, persoonlijke gedachten, wat DIY en reizen. Wat in mij opkomt vliegt op het scherm. Ik ben niet van plan om in de toekomst snel te veranderen van inhoud. Over 1 iets bloggen zou ik snel vervelend vinden denk ik. Al zit er altijd één constante te vinden; mijn kinderen. Ze beïnvloeden hier alles wat ik schrijf.  Mijn blog veranderde wel al van uiterlijk en van naam. Op 4 oktober 2017 werd “Zeg.maar.Babs” geboren en liet ik mijn eerste blog “Babs’Up Next” los. Een beetje herbeginnen met de ervaring die ik had opgedaan. Nieuwe kleuren en nieuwe stijl. Het was tijd om wat groter te denken en daarom vroeg ik mijn eigen domeinnaam aan. Ik ben trouwens heel blij dat ik de stap zette, al heeft het me bloed, zweet en tranen gekost. Ik ben namelijk een echte informatica-leek.

 

Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Fotografie. Dit wil ik echt nog beter doen. De laatste tijd verdiep ik mij in smartphonefotografie en de digitale bewerking van foto’s. Binnenkort wil ik graag aan de slag met een spiegelreflex, maar dat moet ik nog onder de knie krijgen. Ondertussen ben ik aan het uitkijken om een online cursus te volgen. Want met mijn onregelmatige uren ben ik niet in de mogelijkheid om op een vaste de dag les te volgen. Wat ik heel jammer vind, want thuis is maar alleen. Ik ben ervan overtuigd dat je meer bijleert als je lessen volgt in groep. En voor dat glaasje achterna is natuurlijk ook leuk meegenomen.

 

Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

De blogpost over een doodgewone zaterdagnamiddag die wat in het honderd liep. Gewoon omdat deze blogpost vertelt hoe ik als moeder ben en hoe ik denk. Een simpele anekdote, geschreven in een half uurtje met 3 kinderen rondom mij. ’t Zijn toch kadees wi, madam… Het leven moet niet altijd serieus zijn, er mag al eens gelachen worden.

 

Op welke (blog)skill van een andere #40dagenbloggeR ben je stiekem jaloers?

Het zijn er eigenlijk veel maar als ik mocht kiezen dan zijn het de kookkunsten van Fieke in fiekefatjerietjes. Volledig vegan, maar wat ze uit die oven tovert is echt onvoorstelbaar. Misschien kan ze mij eens les geven, mijn man en kinderen zouden haar eeuwig dankbaar zijn.

 

Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?  

Ik krijg vaak vragen voor samenwerkingen, maar op 99% van de vragen ga ik niet op in. De raarste die ik onlangs kreeg was om een review te schrijven over strijkvrije mannenhemden. Als je weet dat mijn man flanellen houthakkershemden met T-shirts afwisselt kun je wel al raden wat mijn antwoord daarop was. Maar als ze me morgen mailen met de vraag of ik op reis wil vertrekken naar warme oorden met mijn gezin en daarover iets zou willen schrijven dan zeg ik daar geen neen op. Een beetje extra verlof zou dan natuurlijk welkom zijn.

 

Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal? 

Ik blog in mijn keuken. Tussen de soep en de patatten. In de toekomst hoop ik naar mijn bureau te kunnen verhuizen, maar daarvoor moet ik mijn man nog eens lief in de ogen kijken. Doe ik trouwens dagelijks, maar tot op heden dus nog aan de keukentafel. Meestal blog ik overdag, nu met de #40dagenbloggen is dat al vaker ’s avonds omdat ik natuurlijk met een deadline zit. Soms speelt de TV op de achtergrond, maar meestal is het de radio. Een blog werk ik meestal in een uur of twee af. Als er veel foto’s moeten bewerkt worden of opzoekwerk aan te pas komt, dan kunnen daar een paar dagen of een week overgaan. Maar ik sluit mijn computer steevast voor 23u af.

 

Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)

Ik zou nu kunnen antwoorden; mijn smartphone, mijn notitieboekje of Google. Maar voor mij is het mijn cola zero. Geen cola zero, sorry geen blog. Klein beetje verslaafd…

 

Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Ik volg vier blogs bijna dagelijks tijdens die 40 dagen. Liesellove, Nietzomaarsaar, miss pixie’s blog en Hoofdstuk 3. Anders lees ik die ook vaak en nu is het extra fijn om nog meer van hen te lezen. En nu dat ik weet dat er sowieso elke dag een blog online verschijnt, dan kriebelt het natuurlijk om net voor het slapengaan nog even te kijken wat zij vandaag te vertellen hadden. Ik hoop dat ze het alle 4 halen en duim dan ook heel hard vanuit mijn hoekje hier.

 

Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Tot nu toe verloopt het vlot. Ik zette al 2 skipdagen in, reeds in het eerste weekend van de periode. Ik wist toen nog niet zeker of ik effectief zou meedoen, dus gebruikte ik deze twee dagen om wat na te denken en me moed in te spreken. Ik maakte een lijstje met mogelijke onderwerpen en die lijst bleek langer dan verwacht. Dus sprong ik uiteindelijk toch. Ik heb zeker nog geen spijt van mijn deelname, vooral omdat het mijn blog een enorme boost geeft. Ik zie al een verdubbeling van het aantal bezoekers en dat is natuurlijk leuk om te zien. Mijn inspiratie is nog niet op en mijn vingers kunnen het nog aan. Al zal ik achteraf zeker nog  TV programma’s en huishoudtaken moeten inhalen. Of ik volgend jaar weer zou meedoen? Voorlopig wel, maar ik ga mijzelf die vraag nog eens stellen op het einde van de rit.

 

Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

Denk niet teveel na. Vertel wat je te vertellen hebt, al is het maar een kleine anekdote. De spontane berichten zijn vaak de vlotste om te schrijven en ideaal voor de late uurtjes. Komaan nog 20 dagen te gaan, we zitten al aan de helft!

 

Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

 

#40dagenbloggen/zeg.maar.Babs

Aan het werk. Denk ik toch 😉

 

Aan de bloggers die deze vragenlijst willen overnemen: die vindt je hier. Ik kom zeker lezen! (vergeet niet te laten weten dat je deelneemt)

Aan de lezers die graag de vragenlijst bij andere bloggers willen lezen: die deelnemerslijst staat hier. Veel plezier!

Succes aan allen!

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

#40dagenbloggen blogpost 18/40, skipdagen 2/6