Out of office, Personal, Uncategorized

Reizen jullie met me mee, de zomer tegemoet?

Wie reist er met me mee?

Terwijl ze net code oranje aankondigen in het land wegens het stormweer, droom ik van de zomer. Net als zovelen onder jullie waarschijnlijk. En als ik aan zomer denk, dan ben ik meteen in vakantiestemming. Reizen, zon, strand, zee met cocktail in de hand…  Maar het is niet voor meteen vrees ik, we moeten eerst die donkere, gure wintermaanden doorkomen. We houden nog even de dikke trui aan en ik stel voor dat we vanaf vandaag samen aftellen naar de zon met een fijne zomerse reeks. Ik bijt de spits af, vanaf volgende keer is het aan jullie!

 

Niks is zo leuk als reizen. Onbekende bestemmingen ontdekken, samen nieuwe avonturen tegemoet… Ik hou van die enkele weken in het jaar, waar we onze gewoontes even achterwege laten en ons naar het onbekende begeven.

 

In deze reeks gaan we het hebben over onze favoriete bestemmingen, droomreizen, vakantiegewoontes en reistips. En ondertussen hoop ik dat we elkaar kunnen inspireren met alle ervaringen of misschien vinden we hier wel DE bestemming voor deze of volgende zomer.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn 3 favoriete reizen van de afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een onvergetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

Marrakech – Marokko 

De eerste keer dat ik een stukje Afrika mocht ontdekken. We verbleven in Riad Les Oliviers en we werden 4 dagen ondergedompeld in een vreemde maar intrigerende cultuur. Terwijl ik zwanger was van Ferre en 3 maanden van het moederschap verwijderd was, bezochten we er de soeks, smulden we tajine en keken we vooral onze ogen uit . Ik waande mij bijna in een andere wereld; het drukke straatleven, de stoffige omgeving en opdringerige verkooptechnieken daar moest ik toch wat aan wennen. Maar ik werd vooral gecharmeerd door al die mooie kleuren, de georganiseerde chaos op Djemaa el Fna en de adembenemende uitzichten in het Atlasgebergte. Ooit wil ik er eens terug met de kinderen, omdat het een ongelooflijke ervaring op zich was en omdat ik deze fijne herinnering graag met hen wil delen.

Rondreis Toscane – Italië

De eerste reis die ik maakte met S. was een rondreis in Toscane. Na een tussenstop in Zürich, verkenden 2 dagen Firenze als echte toeristen, kaart in de hand en elke toeristische trekpleister moesten we zien. Een prachtige stad, vol geschiedenis en cultuur. Ijsjes of pizza op elke hoek en prachtige architectuur. Wij werden meteen verliefd op deze stad. Maar misschien lag de romantische sfeer wel aan de charmante B&B waar we verbleven. Hemel op aarde en een fel begeerde huwelijkslocatie;  La Sorgente di Francesca. Het prachtige Sienna en Lucca waren onze volgende bestemmingen om daarna via Straatsburg huiswaarts te keren. Duizenden kilometers in 7 dagen deden we, maar ik zou het zo weer opnieuw doen. Wij met zijn tweetjes.

Bretagne – Frankrijk

Deze reis maakten we in 2016. Onze eerste reis met het volledige gezinnetje én de caravan. Een week kamperen met 3 kinderen op een paar vierkante meter. Ik heb vaak gevloekt en gedacht: “waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen?”, maar de beperkte luxe en het campingleven werkte ook bevrijdend. Het gebrek aan plaats om schoon te maken of te koken, zorgde ervoor dat ik mij kon ontspannen en dat de Bear Grylls in S. naar boven kwam. Plots werd alles mij uit de handen genomen omdat BBQ’en nu eenmaal meer zijn ding is. De kinderen fietsten de camping door van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat en we konden even bekomen van een hectisch jaar. De streek was er ook prachtig en zeker voor jongens een echte aanrader; de streek van piraten, boten en forten langs de kust. Vic en Ferre hadden de tijd van hun leven en wij ook. We verbleven in de camping La ville huchet en deden elke dag een uitstap; Cancale, St.Malo, Cap Fréhel, Mont St. Michel, Dinan en Dinard. Een aanrader!

 

Dit jaar wordt het…

Dit jaar trekken we voor 2 weken naar Ile de Ré. De camping wordt hoogst waarschijnlijk Camping Interlude. Weer met de caravan en 3 kinderen, dus dat wordt weer heerlijk niks doen voor mij 😉 We hoorden al veel goeds over de streek en hopelijk krijgen we dit jaar eindelijk eens mooi weer.

 

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien of nooit. Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

Rondreis USA

We plannen voor 2019 een rondreis in het noord-oosten van de USA. We zouden er graag met een camper rondtrekken voor een week of 3. Het staat absoluut nog niet vast, maar we dromen er wel van. We laten ons niet afschrikken door het feit dat de kinderen nog zo klein zijn. Ons idee is dat reizen op elke leeftijd een ervaring is, hoe klein ze ook zijn.

Kaapverdië

Dit staat sinds al lang op mijn verlanglijstje, maar het blijft er voorlopig wel nog even opstaan. Een exotische strandvakantie, dat moet puur genieten zijn. Al weet ik niet of S. er voor staat te springen. Eindelijk eens op het gemak een boek lezen aan het strand, eeuwen geleden.

Nieuw- Zeeland

Niet Australië maar Nieuw-Zeeland staat op mijn verlanglijstje. De metropool Auckland, het paradijselijke Bay of Islands, het vulkaanrijke Tongariro Nationaal Park en de dampende modderpoelen van Rotorua. De prachtige natuur van Nieuw-zeeland schijnt indrukwekkend te zijn en dit wil ik wel eens met mijn eigen ogen zien.

 

Onze reisgewoontes in sneltempo

Hoe gaan wij op reis? Niet iedereen reist op dezelfde manier en dat maakt het net uniek. Kort en bondig. Wat kies ik?

Auto of vliegtuig?

Voorlopig auto, hopelijk snel nog eens met het vliegtuig.

Strand of cultuur?

Cultuur zonder twijfel. Ook de kinderen gaan graag mee op pad. We proberen hen altijd te betrekken en het voor hen zo interessant mogelijk te maken, door verhalen te verzinnen bv.

Voeten onder tafel of zelf potje koken?

Zelf potje koken. We gaan zelden op hotel met de kinderen, al kan ik er wel van genieten als we met zijn 2 op reis zijn.

Wijn of cocktail?

Wijn! We verblijven vaak in Frankrijk en dan spreekt het vanzelf dat er wijn geschonken wordt. Wijn en kaas, mmmm.

Sport of boek?

Ik haat van die georganiseerde sport-activiteiten tijdens de vakantie. Ook geen ochtendjogging of petanque-spel. Geef mij maar een goed boek.

Fototoestel of kaart in de hand?

Fototoestel! S. is verantwoordelijk voor de kaart, als ik de kaart in handen krijg verdwalen we gegarandeerd.

Zeker zon of onzeker zon?

Ik wil zon op vakantie. Geen onzekere bestemmingen meer hier. We hadden de laatste jaren weinig geluk met het weer en dat vind ik toch wel lastig. Al wil ik toch ooit eens naar het noorden trekken ook. Dan neem ik wel een extra trui mee.

Streekgerechten of potje Vlaams?

Da’s een moeilijke. Ik neem mij altijd voor om echte streekgerechten te proeven maar meestal kies ik dan iets raars en heb ik er meteen genoeg van. Dus daarna kies ik meestal wel iets dat ik ken. Potje Vlaams dus.

Avontuur of planning?

Ik plan altijd. Ik ben geen persoon om zo op reis te vertrekken en “we zien wel”. S. is meer zo’n type, maar tot nu toe trok ik aan het langste eind. Vooral met de kinderen wil ik ’s avonds laat niet lopen zoeken achter een slaapplaats.

WI-FI of juist NI?

Wi-Fi, dus. Ja, echt. Ik wil in contact blijven met het thuisfront en ik ben nu eenmaal een social media addict. Sorry not sorry.

 

Mijn ultieme vakantie-tip

Sla de kleine steegjes eens in, hou je niet aan de wandelpaden of volg niet altijd de meute. Ga zelf op ontdekking en laat je verrassen. Zo vonden wij al menig leuke restaurantjes en unieke plekjes die we anders hadden gemist. Een verlaten baai is zoveel leuker dan een overvol strand.

 

Gaan jullie met me mee op reis? 

Zin om aan deze reeks mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet. Stuur mij dan een mailtje via info@zegmaarbabs en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of niet, ik help wel. Niet verlegen zijn, iedereen mag van mij een mailtje terug verwachten!

 

En laat de zon nu maar vlug komen,

Babs

Liefs zeg.maar.Babs

 

 

 

 

 

 

Door een gecrashte externe harddisk werden heel wat reisfoto’s gewist. De foto’s van Marrakech zijn afkomstig van Unsplash. De andere foto’s komen uit mijn collectie.