Personal

Zeg.maar.Babs 2.0

zeg.maar.Babs 2.0

Haha die term wou ik altijd al eens gebruiken. Vandaag is de dag dat ik weer eentje van mijn bucketlist mag schrappen. Wie zegt dat zo’n lijst alleen maar rond zwemmen met dolfijnen en wijn drinken met George Clooney hoeft te draaien? Al zou ik gerust de 2.0 willen inwisselen voor … ging op stap met den George.

Ik weet eigenlijk niet wat daar zo grappig aan is, vriend. 

To the point

Zoals je hier kon lezen, nam ik de laatste tijd wat afstand van de blog om meer IRL (voor jullie dit beginnen te googlen; In Real Life) te beleven. Ik zette er geen termijn op maar het werd een stilte van ongeveer een tweetal maanden. Niet bijster lang, nee. Maar wel lang genoeg om even de blog los te laten en te zien wat er dan zoal gebeurt. In die maanden keek ik geen enkele keer naar statistieken of herlas ik niks. Ik had er geen enkel probleem mee om alles zijn beloop te laten, wat ik al vrij straf vond van mezelf. Wat nog maar eens bewees dat het nodig was om alles los te laten.

Door de rust in mijn hoofd, begonnen de ideeën uit het niks te komen. Vooral omdat ik dan ook meer tijd had voor andere dingen. Na lang treuzelen, deed ik mezelf een spiegelreflexcamera cadeau en begon daarmee te experimenteren. Op Instagram deelde ik voor de lol eens hoe ik mijn foto’s bewerkte voor ze te posten en daar kwam een enorme respons op. Dagelijks kreeg ik vragen over fotobewerking in mijn inbox of de wens om nog meer voor en na foto’s te delen. Dit resulteerde in een besloten Facebookgroepje “Iedereen (smartphone-) fotograaf” waar jij ook lid van kan worden. We delen er tips rond fotobewerking, fotograferen en social media. Zowel voor mensen die er weinig kaas van hebben gegeten als diegenen die er mee vertrouwd zijn. We hanteren er het principe: iedereen kan van elkaar iets leren. Dus wees zeker niet verlegen om je vraag daar te stellen. 

Maar ook nam ik de tijd om de wereld te ontdekken. Niet heel ver weg maar we ontdekten weer heel wat moois. En dan voel ik me het happiest. Met mijn fototoestel in de hand, de omgeving verkennend. Wat waarschijnlijk tot eindeloze frustratie in mijn omgeving zorgt, maar ik kan er zo intens van genieten om de mooie dingen die ik zie vast te leggen. En als mijn gezin daar nog eens bij is, dan kan het voor mij niet meer stuk. Het liefst wil ik met hen elke dag op reis gaan, maar daarvoor hebben we helaas geen centjes genoeg. Dus nemen we ondertussen genoegen met dagtripjes hier en daar en onze kampeeruitjes in het dichte buitenland. En we zien het soms zelf niet meer, maar ons land en onze buurlanden hebben echt wel wondermooie plekjes.

Kampvuurmoment

Terwijl ik aan het genieten was van de zonsondergang op de camping, werd alles me duidelijk. Zeg.maar.Babs was gewoon teveel geworden omdat het te veel was. Waarom moet ik het hebben over koken, terwijl ik het absoluut niet graag doe? Of spullen in elkaar knutselen, terwijl ik vreselijk onhandig ben. Dan leg ik natuurlijk superveel druk op mezelf, ben ik zelfs niet mezelf. Je gaat toch ook geen vuurtoren beklimmen als je hoogtevrees hebt? Alhoewel, deed ik wel en ze moesten me bijna letterlijk naar beneden dragen.

Dus deze blog wordt vanaf iets leuks voor mezelf. Waarin ik vertel over mijn passies en mijn leven. Fotografie, reizen en mijn persoonlijke verhalen. Hotspots, tips rond fotobewerking, dagtrips voor gezinnen of fotoreeksen… En ondertussen neem ik jullie ook mee tijdens mijn spiegelreflex-leerproces. Wat ik leer, leer ik jullie. Zo simpel is het. Hopelijk stel ik hier niemand mee teleur, maar er zijn genoeg uitstekende mama blogs waar je terecht kunt als het hier je ding niet meer is. Even goeie vrienden. Voor de anderen, bedankt om dit een kans te geven. We zien wel waar dit naartoe gaat, het is voor mij ook een sprong in het duisternis…

En nog iets…

Het werd me de afgelopen maanden ook duidelijk dat ik op professioneel vlak een nieuwe uitdaging kon gebruiken. Na een rusteloze periode op het werk, had ik behoefte om meer te doen met mijn creativiteit. De honger naar bijleren op vlak van bewerkingen, design, computer,… was nog lang niet gestild. Elke vrij momentje verslond ik You Tube tutorials en las ik tal van artikels. Ik kreeg de vraag van vrienden en familie om hen te helpen met het ontwerpen van flyers, het op punt stellen van websites of teksten te schrijven en tips te geven voor hun sociale media. Ik ben er enorm graag mee bezig, maar heb het gevoel dat mijn kennis nog vrij beperkt is, dus ga ik vanaf september terug op de schoolbanken zitten voor enkele jaren. Binnen enkele weken ben ik Desktop Publisher in opleiding en daar verheug ik me enorm op. We zien wel wat ik ermee doe. Bijberoep? Misschien…

Heel wat nieuws hier. Misschien allemaal wat chaotisch, maar het komt goed. Daar geloof ik in.

Trying to find my way

Thanks for sticking around …

B.

Uitgelichte foto: credit Liesellove