Out of office

Zo kamperen wij in Kaatsheuvel-Nederland

Kamperen Kaatsheuvel

Onze oud wijfje  -de caravan- werd onlangs nog eens van stal gehaald want het werd dringend tijd om er nog eens samen op uit te trekken. Na een lange winter aan het haardvuur, stonden we te trappelen van ongeduld om ons caravanneke aan de auto te hangen richting Nederland. Geen exotisch oord en niet zo ontzettend ver, maar ver genoeg voor de kinderen om het “vakantie” te noemen. Het werd geen strand en zee maar Efteling en Beekse Bergen, gelegen net naast de camping. Wat moet je nog meer hebben? 

Kamperen is voor mij…

… vooral tot rust komen. Wie nog nooit kampeerde kan het zich misschien niet voorstellen, want je hebt geen luxe. De afwas moet gebeuren met de handen, er wordt gekookt op 1 vuurtje en handwasjes moeten hardnekkige vlekken op kledij voorkomen. En toch, eenmaal we op ons plekje staan, dan voel ik de stress van me afglijden. Geen gedoe om een groot huis op orde te houden, geen huiswerk voor de kinderen, geen televisie/Ipad om voor te vechten en geen warme maaltijden te bereiden. Eten wij dan niet? Tuurlijk wel! Gooi vanalles op de bakplaat of BBQ en je hebt ook eten. En dat is het net, dat eten bereiden is op de camping de taak van S. en de kinderen, dus mag ik gewoon in mijn tuinstoel een glaasje rosé uit een plastieken bekertje drinken. Als je volledig zen bent, dan smaakt alles lekker, ook al is dat uit een plastieken beker of op een houten stokje. Geef kinderen een stokje met een zwanworst of marshmallow om boven het kampvuur te roosteren (of zwart te blakeren) en ze spreken er 3 jaar later nog over. En tof dat dat was!

 

Verstrooide moeder was er ook weer bij…

Maar het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn op de camping. Ik moet eerlijk bekennen dat we misschien toch wat te overhaast zijn vertrokken die keer. We hadden allebei een aantal drukke dagen achter te rug en een paar uur voor vertrek moest ik nog beginnen pakken. Het ging vlot, dat wel. Te vlot zou achteraf blijken. Een luchtbed opblazen zonder pomp is een nogal onderschatte bezigheid. De mand met eten lieten we thuis in de keuken staan en iedereen had zijn toiletgerief mee behalve ik. Zonder te discussiëren over wie er hier nu eigenlijk die zaken in de autokoffer had moeten steken (ik niet) kunnen jullie vast al raden dat ik een klein beetje pissed off was. Zeker toen ik ontdekte dat de rosé ook in mijn keuken was achtergebleven, en dat na 2 u aanschuiven in de file. Dan staat ge daar schoon met uw plastieken bekertjes. Maar mijn humeur klaarde al snel op toen bleek dat het van ons kampeerplekje slechts 3 minuten stappen was naar Bosrijk, het bungalowpark van de Efteling. En daar hadden ze gelukkig wel een restaurant om onze honger te stillen en een winkeltje met -jawel- rosé! Ik vond het plots helemaal niet erg meer dat ik mijn tanden zou moeten poetsen met prinsessentandpasta op een Minions tandenborstel. En gelukkig waren onze buren zo vriendelijk om ons een pomp te lenen. Ik begon er nochtans vol goede moed aan, maar het werd me al snel allemaal wat te draaiierig. Eind goed al goed voor deze moeder. Ik kon weer gaan relaxen in de tuinstoel. In mijn short en slippers. Echte kampeerders wij.

Kamperen in beeld

Voor wie al mijn kampeerspam niet zag voorbijkomen op Instagram of er misschien gewoon niet genoeg van kan krijgen… onze campingstyle in beeld. Het leven zoals het is op de camping.

 

Minicamping Bernehoeve

We hadden een uitvalsbasis nodig voor een bezoekje aan de Efteling en Beekse Bergen. Dus zocht ik naar een camping in de buurt van beide. Ik vond een kleine familiecamping ” De Bernehoeve” gelegen pal naast de Efteling. Een mini-camping omgeven door velden en bos met een beperkt aantal standplaatsen en een speeltuintje. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Geen lawaai ’s avonds als de kinderen naar bed moeten, geen opdringerige animatoren en geen grote drukte aan de douche ’s morgens. We hadden veel ruimte rondom, er waren go carts en tractors voor de kinderen en de eigenaars waren heel behulpzaam. Voor mensen met een social media verslaving was er WiFi en voor het kampeervolk met minion- tandenborstels was er proper sanitair. Het mag gezegd zijn, ik raad deze plek aan. Jawel. Niet gesponsord en al. We komen zeker nog eens terug, met eten en toiletgerief. EN ROSEEEEEE!

Meer info over minicamping “Bernehoeve” lees je hier.

 

Meer lezen over hoe wij kamperen? Neem dan ook eens hier een kijkje.

 

Babs

Liefs zeg.maar.Babs