Out of office

Reis de zomer tegemoet met Leen Vande Cappelle (#2)

Leen vande Cappelle

Vorige week kondigde ik een nieuwe reeks aan. Een zomerreeks rond reizen en we zijn pas januari begot. Maar hebben we niet allemaal een beetje nood aan zon en vakantie? Ja,ja ik weet het de kerstvakantie is pas voorbij… maar zeg nu zelf, we kunnen allemaal wel een beetje rust gebruiken om van die feestdagen te bekomen. En nu de snotvallingen, griepjes en katers na nieuwjaarsrecepties het land teisteren wil ik jullie gezelschap houden met een warme reeks. Een reeks vol zon, vitamine D en gezonde zeelucht. We gaan er vanaf deze week een lap op geven en we stappen samen het vliegtuig op, op zoek naar warmere oorden. Fasten your seatbelts.

 

In deze reeks gaan we het hebben over onze favoriete bestemmingen, droomreizen, vakantiegewoontes en reistips. En ondertussen hoop ik dat we elkaar kunnen inspireren met alle ervaringen of misschien vinden we hier wel DE bestemming voor deze of volgende zomer.

 

Leen 

Deze week neemt Leen Vande Cappelle het roer over. Ik leerde Leen kennen als mama met een keigoede smaak qua kinderkleding. Ze kan als geen ander haar 2 kindjes heel gevoelig in beeld brengen op instagram en ze begon onlangs ook te bloggen dankzij een klein duwtje in de rug. Ze schrijft op Utsepot haar hersenspinsels neer en laat jullie meegenieten van de allerlaatste kindermodetrends.

Zelf zegt ze: “Ik ben een rasechte West-Vlaamse ploetermoeder, type grote mond klein hartje. Bijna 5 jaar getrouwd, met intussen een diva van 4.5 en een ezeltje van 3.”

 

Reizen betekent voor mij, (her-)ontdekken waarom je eigen gezin het allerbeste is. En samen vitamientjes op doen.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Mijn 3 favoriete reizen van afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een onvergetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

 

Streek van Cambes – Frankrijk

De zomerreis  afgelopen zomer …Na jaren verbouwen, korte tripjes, bevallen, bijklussen,…gingen we eindelijk nog eens écht op reis. De eerste grote reis ook als gezin van vier. Het spreekt voor zich waarom die onvergetelijk is, ondanks de vele dagen “la douche France”.

Jamaïca

Onze huwelijksreis naar Montego Bay  in april 2013, toen reeds zwanger van mijn dochter. We verbleven in Riu Palace, een echte aanrader. Het hotel was centraal gelegen en ,niet onbelangrijk, het eten lekker en gevarieerd. Ik kon er niet alles doen (avonturenpark, zwemmen met dolfijnen) wat ik wou doen, maar man, wat een prachtig land. Ooit wil ik er nog eens heen.

Egypte

Een hele stomme, maar wel een zalige: een korte 6-daagse in de kerstvakantie toen we nog kinderloos waren. Naar Hurghada, op ons gat liggen en bijtanken zo midden van een schooljaar. Dat deed ècht deugd.

 

Dit jaar wordt het…

Dit jaar gaan we opnieuw voor 14 dagen naar Frankijk, naar Moules-èt-Baucels, een klein gehucht waar we een huis huren met zwembad. We gaan voor een afwisseling van de streek verkennen en lekker niksen. We kozen voor deze bestemming omwille van de kleinschaligheid, maar tevens heel wat bezienswaardigheden dichtbij. Dat is met de kindjes de ideale mix.

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien, nooit. Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

Australië

Ik kan niet zeggen waarom…maar het spreekt me al héél lang aan. Mijn neef woont en werkt er nu ook, dus wie weet…ooit.

Zuid-Afrika

Omdat ik de big five eens in het echt wil aanschouwen.

Costa Rica

Doorwinterde reizigers hebben ons ooit aangegeven dat daar de prachtigste natuur te vinden is.

 

Onze reisgewoontes in sneltempo

Auto of vliegtuig?

Met de kids nu: auto – als koppel vliegtuig. Ik ben niet zo’n wagenfan. Anderzijds geeft de auto wel meer vrijheid.

Strand of cultuur?

Ik hou niet van al dat zand en al dat volk, als we gaan dan is het tegen valavond.

Voeten onder tafel of zelf potje koken?

Ik geniet enorm van gaan tafelen.

Wijn of cocktail?

Een fris glaasje rosé op een zwoele zomeravond, dat is toch het summum van klein zomergeluk?

Sport of boek?

Op reis probeer ik mijn leesschade in te halen. En toch: mijn tennisracket gaat ook mee naar Frankrijk 🙂

Fotostoestel of kaart in de hand?

Ik ben continu op pad met mijn camera…woops!

Zeker zon of onzekere zon?

Zon ab-so-luut. En ik ben niet veeleisend…ik hoef niet te bakken, een aangename 25 is al ok.

Streekgerechten of potje Vlaams?

Ik hou ervan om de plaatselijke gerechten te ontdekken en te proeven. Bij terugkeer heb ik wel graag snel een èchte portie Belgische frieten 😉

Avontuur of planning?

Ik hou niet van verrassing en weet graag wat er die dag op de planning staat. Eens dat gekend is, mag die planning wel wat avontuurlijk zijn.

WI-FI of juist ni?

Een #digitaldetox is sowieso meestal het geval overdag. ’s Avonds neem ik de tijd om even bij te lezen.

 

Mijn ultieme vakantietip

Verwacht niet teveel van het weer, je vakantieverblijf, de streek,…dan kan het sowieso altijd alleen maar meezitten.

 

Gaan jullie ook mee op reis?

Ook zin om net als Leen mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet? Stuur mij dan een mailtje naar info@zegmaarbabs.be en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of denkt van niet, ik help je wel. Niet verlegen zijn, iedereen mag een mailtje terug verwachten!

Lees hier deel 1 van de reeks.

 

En laat de zon nu maar komen!

 

Leen en Babs

Liefs zeg.maar.Babs