Out of office

Reis mee de zomer tegemoet met Annelies (#5)

zomerreeks zeg.maar.babs (annelies)

Halfweg januari startten we hier met een nieuwe reeks . Een zomerreeks rond reizen en we waren pas januari begot. Hoe donkerder de dagen, hoe meer ik terugkeek naar mijn vakantiefoto’s en hoe meer ik uitkeek naar de volgende zomer. Ondertussen is het krokusvakantie, konden we hier en daar al van een streepje zon genieten, al kwam er al eens een hagel- of sneeuwbui achter. Dat deze week 25 °C te hoog gegrepen zal zijn staat vast en net daarom trakteer ik jullie allemaal op een reeks vol zon, vitamine D en gezonde zeelucht. We geven er deze week weer een lap op en stappen samen met Annelies het vliegtuig op, op zoek naar warmere oorden. Fasten your seatbelts. 

 

In deze reeks gaan we het hebben over onze favoriete bestemmingen, droomreizen, vakantiegewoontes en reistips. En ondertussen hoop ik dat we elkaar kunnen inspireren met alle ervaringen of misschien vinden we hier wel DE bestemming voor deze of volgende zomer.

 

Annelies

Annelies is net als ik een mamablogger. Ze deelt op haar  blog persoonlijke ervaringen, tips voor leuke uitjes en kleine DIY projecten. Een beetje vanalles dus en net daarom ga ik graag op haar blog “volop genieten” lezen. Wat ze schrijft is vaak super herkenbaar en hey Annelies mijn zoon wil dus ook vlogger worden ;-). Maar eigenlijk ontmoette ik Annelies voor ik haar blog leerde kennen. We waren allebei te gast op een shitty dinner party en durven al eens in onze pen te kruipen voor Maison Slash. En binnenkort breien we daar een vervolg aan, we hebben deze keer samen een gezellige lunch gepland in Brugge. Maar daar lezen jullie binnenkort meer over bij Annelies. En zoals zowat elke blogger is ook deze mama verslaafd aan instagram. Je kunt haar pics trouwens bewonderen (en liken natuurlijk) op @volopgenieten.

Zelf zegt ze:”Ik ben Annelies Van Keymeulen geboren in Oost-Vlaanderen, getrouwd met een Limburger en al dertien jaar inwoner van Puurs (Antwerpen). Wij hebben 2 kinderen: Lore, 9 jaar, een fanatieke hiphop danseres en Robbe, 7 jaar, fervente voetballer bij KFC Wintam-Hingene.”

 

Ken je de quote “travel is the only thing you buy that makes you richer.”? Dat somt het perfect samen. Reizen is leven, betekent nieuwe plekken ontdekken en opent je geest.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn 3 favoriete reizen van afgelopen jaren

Sommige reizen blijken al wat beter te blijven hangen omdat ze dat tikkeltje specialer waren. Een unieke bestemming, een onvergetelijk moment of het beste gezelschap dat je je kon voorstellen.

 

Namibië

In 2016 maakten we een rondreis door Namibië. Een prachtig land met adembenemende natuur. Eigenlijk een plek waar wij ons echt thuis voelden. De drie plekken die ons het meest zijn bijgebleven zijn “Desert Breeze Lodge” in Swakopmund waar we walvissen gespot hebben, “Solitaire Country Lodge” van waaruit we de Sossusvlei ontdekten en Erongo Wilderness Camp waar we de meest adembenemende zonsondergang ooit zagen. Om stil van te worden. Ik schreef over onze rondreis een blog:

Twee weken rondreizen in Namibië met kinderen #plog

Zuid-Afrika en Mauritius

In 2013 vierden we ons tienjarig samenzijn met een rondreis in het noorden van Zuid-Afrika met als kers op de taart een trouwceremonie in Mauritius. We hebben ons hart verloren in Zuid-Afrika. De exotische bloemenpracht, de Big Five maar vooral de vriendelijke mensen maakten deze reis onvergetelijk. De meest merkwaardige lodges waren en Sefapane Lodge in Phalaborwa van waaruit we het Kruger park ontdekten.

Foto’s van onze trouwceremonie in Mauritius:

Mauritius: onze trouwfoto’s

Toscane, Italië

Twee jaar geleden trokken we met vrienden naar Toscane voor 2 weken genieten. We verbleven in Villa Leonardo in… ja, inderdaad Vinci. Het huis is rustig gelegen omgeven door wijn- en olijfgaarden. Het was de ideale uitvalsbasis om met onze gezinnen een aantal leuke steden te bezoeken: Pisa, Firenze, Lucca, Livorno en Sienna.

 

Dit jaar wordt het…

Er staan dit jaar al drie citytrips gepland: Rotterdam, Sevilla en Malaga. Onze zomervakantie staat nog niet vast maar we denken er aan om een weekje een glamping uit te proberen ergens in Frankrijk en daarna door te reizen en nog een week in Spanje te verblijven. Tips zijn welkom 😉

 

Mijn 3 droombestemmingen

Ooit, misschien, nooit. Wie weet wat de toekomst brengt, maar hier ben ik alvast klaar voor.

 

Botswana

Omdat ik de Okavanga Delta en de Victoria watervallen wil bewonderen.

Canada

Hoe prachtig zou het niet zijn om in een camper de Rocky Mountains te verkennen?

Rondreis Noorwegen

de Noorse fjorden, de middernachtzon, gletsjers en de Noordkaap staan ook nog op mijn bucketlist.

 

Onze reisgewoontes in sneltempo

Hoe gaan wij op reis? Niet iedereen reist op dezelfde manier en dat maakt het net uniek. Kort en bondig. Wat kies ik?

 

Auto of vliegtuig?

Een vliegtuig om er te geraken, een auto om er rond te reizen 😉

Strand of cultuur?

Ik vind het strand alleen leuk om er te gaan wandelen, niet om er een ganse dag te gaan liggen.

Voeten onder tafel of zelf potje koken?

Ik heb geen probleem om op een plaatselijk marktje iets lekkers te halen en klaar te maken maar natuurlijk is het leuker om gezellig te tafelen.

Wijn of cocktail?

Dit is een moeilijke 😉 Thuis koop ik vaak een Zuid-Afrikaans wijntje maar op vakantie graag een cocktail voor mij.

Sport of boek?

Ik ben niet zo’n sportief type en al zeker niet op vakantie. Boeken daarentegen: yes, please! Hoe meer, hoe liever.

Fototoestel of kaart in de hand?

Definitely een fototoestel! Ik kan geen kaartlezen 😉

Zeker zon of onzekere zon?

Omdat het hier in België al zo vaak grijs en mieserig is, wil ik graag op vakantie genieten van de zon.

Streekgerechten of potje Vlaams

Proeven van de plaatselijke specialiteiten maakt reizen net zo leuk.

Avontuur of planning?

Ook al lijken enkele van onze reizen best wel avontuurlijk, alles is natuurlijk op voorhand goed gepland omdat we het maximum er uit willen halen, denk ik. Alhoewel een lekke autoband repareren in het midden van Etosha park in Namibië vond ik best wel avontuurlijk.

Wi-Fi of juist ni?

Liefst wifi maar een digitale detox hoort er op vakantie wel bij om volop te kunnen genieten.

 

Mijn ultieme vakantietip

Wij nemen op vakantie elke avond de tijd om met de kinderen naar de foto’s te kijken en er één te selecteren voor ons vakantiealbum. Of wat we in Namibië deden: zowel mijn dochter als mijn zoon kregen ’s avonds elk apart één minuutje om in de camera te vertellen wat we die dag deden. Thuis monteren we alle stukjes aan elkaar. Echt een leuk videodagboek met herinneringen door de ogen van onze kinderen.

 

Gaan jullie ook mee op reis?

Ook zin om net als Annelies mee te werken en jullie ervaringen te delen? Samen de zomer tegemoet? Stuur mij dan een mailtje naar info@zegmaarbabs.be en ik stuur je de vragenlijst op. Ik ben heel benieuwd naar jullie vakantiebestemmingen en vakantietips. Maakt niet uit of je goed schrijft of denkt van niet, ik help je wel. Je hoeft absoluut geen blogger zijn, iedereen mag hier aan deelnemen. Niet verlegen zijn, je krijgt van mij zeker een mailtje terug!

 

Lees hier de vorige delen van de reeks.

 

En laat de zon nu maar komen,

Annelies en Babs

Liefs zeg.maar.Babs